AcasăSOCIALRomânii vor plăti facturi mai mici la gaze şi lumină. Mişcarea de...

Românii vor plăti facturi mai mici la gaze şi lumină. Mişcarea de ultim moment făcută de Vigil Popescu

virgil popescu gazeRomânii vor plăti facturi mai mici la gaze şi lumină. Mişcarea de ultim moment făcută de Vigil Popescu

Ministrul Energiei a precizat că a fost finalizată şi publicată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece.

Măsura a venit după ce Marcel Ciolacu transmitea că-i va cere lui Cîţu să prezinte în şedinţa coaliţiei draft-ul ordonanţei cu măsurile agreate pe energiei, ce trebuia redactată de ministrul Virgil Popescu.

Cât vor plăti clienţii casnici?

Potrivit proiectului de Ordonanţă, pentru clienţii casnici se prevede acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice, şi în valoare de cel mult 40% din valoarea componentei preţului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă.

În perioada 1 februarie – 31 martie 2022 preţurile pentru energie electrică şi gaze naturale se plafonează pentru clienţii non-casnici.

Iată schimbările pe care le aduce OUG-ul:

  • preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh;
  • preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh.

Cum se aplică plafonarea și compensarea

Plafoanele prevăzute la alin. (1) reprezintă preţul final facturat pentru clientul final, având incluse:

  • pentru energie electrică – componenta de preţ al energiei electrice, acciza, tarifele reglementate de transport şi distribuţie, serviciile de sistem, certificatele verzi, contribuţia de cogenerare de înaltă eficienţă energetică, costurile de furnizare şi TVA;
  • pentru gaze naturale – componenta de preţ al gazelor naturale, costul de transport, tariful de înmagazinare, acciza, tariful de distribuţie, costurile de furnizare şi TVA. (3) Componenta de preţ al energiei electrice prevăzută la alin. (1) lit. a) şi componenta de preţ al gazelor naturale prevăzută la alin. (1) lit. b) nu includ TVA.
author avatar
Andrei Ștefan
1.448 afisari

15 COMENTARII

  1. toti porcii si din psd si din pnl plus generali securisti au afaceri in energie , de acolo se ingrasa toti pe spatele romanilor cu bisnita lor , ia ieftin si vand de zece ori mai scump . stat mafiot esuat , nu are cine sa faca dreptate ca toti praduiesc .

  2. Nu ne mai vinde minciuni ca plafonezi magaria ta!!! Redu pretul la producator ca prima si asa refaci daramarea economiei unde ai fost ministru dupa care du te la haules pt tradare. Tu unul singur ai reusit sa distrugi vietile unei intregi tari care arere surse pt altii si vrei sa mai stai liber???!!! Sa ajunga spitsle si scoli sa nu mai pista plati facturi ca asa te a dus capul!!!nu simti furia???

  3. Ce moacă de retardat are!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ăsta a contribuit din plin la dezastrul de anul trecut și anul ăsta!!!

  4. Trei subspecii imputite
    Cutre fara scoala
    Sau gandit sa ne achite
    Trei draci scosi din smoala

    Dracu sef ,adica Catzu
    Harsait in rele
    A mai dat o teapa tarii
    Cu dobanzi tembele

    E un mic satrap ,maimuta
    Ne sapa ne indoaie
    Facturi mari ne a dat Guguta
    Aceasta potae!

    El si cu Virgil Popescu
    Cel cu ochi de soarec
    Ne a’njugat ,ne a pus capastru
    Gunoaie de varec!

    Globalisti nebuni si prosti
    Satani progresiste’
    Contra tarii , boi anosti
    Scarbe onaniste !

  5. A treia subspecie este alogenul Orban.Ei s au hotarat inca de acum 2 ani sa nu incheie contracte cu furnizorii de energie si sa astepte sa creasca preturile Au asteptat pana au crescut de 6 ori si gata au facut contractele Au dat o ordonanta tot acum 2 ani ca nu mai este voie sa existe gaz in stoc pentru ca voiau sa cresca preturile cat mai repede Erau nerabdatori sa i incalece pe Romani cu preturile astronomiceCe trei mameluci merita impuscati in cap !

  6. Mai, da tara asta nici atat nu merita sa fie scapata de moaca retardatului asta ??? Ciucalaului ii place sa-i vada dibla tampa zi de zi spunand numai idiotenii??? Voi, aia din Bucuresti, faceti ceva si scapati-ne de dobitoc.

  7. PACAT CA A FOST DESFINTATA PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU TRADATORII NEAMULUI.VIRGIL POPESCU AR FI FOST PRIMUL .

  8. Nici acum nu au eliminat prima condiție pentru a primi compensare .La gaze condiția este că ai compensare dacă prețul din contract este mai mare de 0,123 lei/kwh .; La energie prețul din contract trebuie sa fie mai mare de 0,680 lei/kwh ..Exista foarte multe contracte individuale care au preturi sub aceste plafoane ; Ex. la gaze engi 0,116 leikwh ; iar la curent cez 0,518 leikwh .Acești consumatori nu vor primi niciun fel de compensare .

  9. Daca eu anul trecut am avut 0,15 prețul la gaze și acum am 0,32 ce naiba de plafonare să îmi dea.
    Practic ministrul energiei nea dublat prețul pt. că aplică plafonarea la 0,37 iar furnizorii profita și măresc prețul din contracte

  10. Trebuie mai inainte de a ocupa functii de rang inalt sa fie supusi unor examene psihiatrice amanuntite fiindca se vede de la o posta ca majoritatea pe langa faptul ca sant habarnisti,afoni sant dusi rau cu pluta……,deci atentie natiune ca dintrastia pot aparea un”stalin,hitler,…….si multi alti nebuni care produc mariatrocitati.Executatii la timp….

  11. Voi daca vedeti un ochelarist il faceti in toate felurile, voi probabil vreti un analfabet golan si hot exact ca voi. Ghinion!

  12. Analfabet?! ai dreptate aveti destui pprosti incepand cu drogatul catzuSoarecele cu ochelari este si el cu studii / Ce a studiat /Fac de escroci si hoti?Sunteti niste lepre proaste si urate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger