AcasăSOCIALRomânii trăiesc tot mai greu, de la o zi la alta! Jumătate...

Românii trăiesc tot mai greu, de la o zi la alta! Jumătate dintre ei, la limita sărăciei. Foarte mulţi îşi iau şi al doilea job

Unu din cinci români (peste 20%) trăia anul trecut în sărăcie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Cei mai săraci sunt copiii și tinerii cu vârsta până la 24 de ani.

Traiul a devenit atât de greu pentru unii încât, ca să se reziste, apelează la organizații caritabile. Reprezentanții cantinelor sociale, ONG-urilor și ai băncilor de alimente confirmă că sunt asaltați de cereri.

Unde trăiesc cei mai săraci români?

Cei mai sărmani dintre români stau în sud-estul țării, unde peste 46 la sută au probleme cu banii. Numai în zona Clujului, de exemplu, numărul celor care cer de mâncare constant de la organizațiile caritabile a crescut cu 10.000 într-un singur an.

Un sondaj recent făcut de o firmă de recrutare arată că 44,5% dintre angajații participanți vor să își crească veniturile printr-un al doilea job. Trei din zece lucrează, simultan, de luni până vineri, în două părți. Pentru cei mai mulți, al doilea job generează o creștere a veniturilor lunare de 20% – 30%.

Trăiesc de la o lună la alta

Din ce în ce mai multe familii sunt în situația neplăcută în care salariile se termină, deși mai sunt încă multe zile din lună.

Deprivarea materială şi socială severă afectează cu intensitate diferită populaţia în funcţie de grupa de vârstă şi veniturile gospodăriei. În anul 2022, incidenţa deprivării materiale şi sociale severe este mai ridicată în principal la persoanele în vârstă de până la 18 ani (30,8%) şi la persoanele vârstnice de 65 de ani şi peste (25,8%).

Un alt studiu arată că doi din zece copii nu au suficientă mâncare asigurată de familie.

Comparativ cu anul precedent, numărul persoanelor aflate în gospodării cu intensitate foarte redusă a muncii a scăzut cu 105.000 persoane.

326 afisari

6 COMENTARII

    • Corect, este in ”cea mai bogata si civilizata zona din Ardeal”, dar capitalismul e capitalism.
      Iar fiindca vad ca te roade la ficati de ”sud-estul” tarii, du-te dracului cu clujul tau cu tot si sa va opriti unde a bubuit intii !
      Dar mai repede fiindca, in curind, veti avea unele dificultati sa circulati in Sud si Est !

  1. Io no pot kivanok psd ciolacu uite pentru ce-au ieșit în strada # trotineta rezist ,ca să facă Werner troc cu ciuma roșie

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri