AcasăSOCIALRomânii şi-au schimbat destinaţiile pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte 2024....

Românii şi-au schimbat destinaţiile pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte 2024. Mamaia nu mai e favorita turiştilor

vacantaCât costă o cameră de hotel pe litoral sau la munte, pentru minivacanța de 1 Mai

Românii care îşi mai fac planuri pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte 2024 au preferinţe surprinzătoare. Staţiunea Mamaia a fost detronată din topul preferinţelor.

Printre cele mai căutate destinații se numără Băile-Felix, Vatra Dornei sau Delta Dunării.

Unde pleacă românii în minivacanţă?

În 2024, un minisejur de Paște costă aproximativ 600 de euro per cuplu. Datorită conectării celor două sărbători și numărului mare de zile libere, cererea pentru oferte pe litoral este în creștere, față de anul trecut. De asemenea, la fel de căutate sunt și stațiunile montane, precum Predeal, Poiana Brașov și Sinaia.

În staţiunea Băile Felix rezervările s-au făcut chiar şi cu 5 luni înainte de această minivacanţă. Este detinaţia preferată a românilor, peste Mamaia.

În ceea ce privește turismul balneoclimateric, pe lista celor mai râvnite locații se numără Băile-Felix, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Herculane, Covasna și Vatra Dornei. Iar în cazul zonelor rurale, fruntașe sunt zona Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte, dar și Delta Dunării.

Slujba de Înviere la Băile-Felix

Dincolo de distracţie, turiştii vor putea participa la slujba de Înviere, direct la bisericuţa în stil maramureşean din curtea complexului. În funcţie de durata sejurului, preţurile pleacă de la 1.800 de lei de persoană.

Şi pensiunile sunt ocupate aproape în totalitate pentru Paşte, încă de la Crăciun. Aici, tarifele sunt aproape la jumătate faţă de hotelurile de lux. Preţurile? 3, 4 sau 5 nopţi, cu preţuri de la 900 de lei per sejur şi includ accesul la zona de bazine şi demipensiune.

În privinţa destinaţiilor peste hotare, cele mai exotice destinaţii ar fi: Egipt, Bali, Asia, Madeira, Grecia sau Turcia, cu preţuri între 1.200 și 5.000 de euro per sejur.

author avatar
Andrei Ștefan