AcasăSOCIALRomânii şi-ar putea amâna din nou ratele la bănci. Ciolacu a precizat...

Românii şi-ar putea amâna din nou ratele la bănci. Ciolacu a precizat ce lipseşte pentru asta

banci rateRomânii şi-ar putea amâna din nou ratele la bănci. Ciolacu a precizat ce lipseşte pentru asta

​​Românii și-ar putea amâna, din nou, ratele la bănci. Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că această măsură, care s-a mai aplicat și în pandemie, a fost discutată cu băncile.

Recent, angajaţii români care au de suferit din cauza scumpirilor recente au ieşit în stradă în faţa Guvernului.

Lipseşte acordul băncilor

Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români. A fost discutată și cu băncile, s-a ajuns la un acord. Luni se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica.

Important e că am ajuns la un consens și am constatat necesitatea și cel mai important este că colaborăm astfel încât guvernul să fie pregătit să nu piardă nicio oportunitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şeful PSD a precizat că decizia detaliată va fi prezentată luni de liderii formațiunilor din coaliție. În luna februarie, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, declara că nu exclude o posibilă amânare a ratelor în cazul românilor care nu-şi mai permit plata lor.

Ce plan au băncile

Pentru a fi pregătite să facă față acestor pierderi, băncile trebuie să constituie provizioane. Aceasta înseamnă că trebuie să pună deoparte fonduri pentru acoperirea pierderilor pe care anticipează că le vor suporta.

Din acel moment, fondurile nu mai sunt disponibile pentru acordarea de noi împrumuturi sau pentru absorbirea altor pierderi. Aceasta reduce suplimentar veniturile băncilor și le fragilizează.

author avatar
Andrei Ștefan
153 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger