AcasăSOCIALRomânii se unesc online. Ziua naţională va fi sărbătorită în faţa calculatorului

Românii se unesc online. Ziua naţională va fi sărbătorită în faţa calculatorului

paradaParada de 1 Decembrie a fost anulată în 2020

Pandemia provocată de noul coronavirus a determinat o decizie în premieră a autorităţilor: sărbătorirea Zilei Naţionale în mediul online.

Toate concertele, dar şi dezbaterile se vor muta în faţa calculatorului. Nici comercianţii nu vor mai fi la Alba-Iulia de 1 Decembrie.

Parada de 1 Decembrie, care strângea în fiecare an mii de oameni, a rămas doar o amintire. Singurele evenimente organizate anul acesta cu un număr limitat de persoane sunt depunerile de coroane şi slujba care va fi oficiată în curtea Catedralei Reîntregirii Neamului, anunţă postul Antena3.

Şi evenimentele din Alba Iulie care vor avea loc cu ocazia Zilei Naționale a României vor fi transmise online, dacă situația epidemiologică o va permite. „Vom avea evenimente organizate aproape zilnic, vor fi transmise online, astfel încât să respectăm regulile impuse de pandemie„, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a subliniat că este „un 1 Decembrie pe care îl trăim altfel pentru prima dată” după 1989, acesta arătându-se însă convins că „sufletele şi inimile românilor vor bate de 1 Decembrie, oriunde s-ar afla ei, pentru Alba Iulia”.

Edilul a transmis chiar o invitaţie să vină la Alba Iulia celor care doresc să fie aici de Ziua Naţională, dar numai dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă mergeţi la Alba Iulia?

Faptul că sunt restricţii de circulaţie şi că vor fi nevoiţi să aibă declaraţia pe propria răspundere asupra lor. Orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și comuna Ciugud au intrat deja în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori.

author avatar
Andrei Ștefan
293 afisari

3 COMENTARII

  1. Hai sa dam mâna cu mâna
    Cei cu tableta in mâna,
    Sa-nvârtim hora fratiei
    Pe domeniul României!

    Iarba rea din holde piara!
    Piara dusmania-n tara!
    Între noi sa nu mai fie
    Decât net si berarie!

    Mai muntene, mai vecine,
    Vina sa te logi cu mine
    Si la viata cu unire,
    Si la moarte cu-nfratire!

    Unde-i unul, nu-i putere
    La nevoi si la durere.
    Unde-i Fakebook, puterea creste
    Si dusmanul nu sporeste!

    Amândoi suntem de-o mama,
    De-o faptura si de-o seama,
    Ca doi brazi într-o tulpina,
    Ca 5G într-o lumina.

    Amândoi avem un nume,
    Amândoi o soarta-n lume.
    Eu ti-s frate, tu mi-esti frate,
    În noi doi un Iphone bate!

    Vin’ la Milcov cu grabire!
    Sa-l secam dintr-o sorbire,
    Ca sa treaca drumul mare
    Peste-a noastre vechi hotare,
    Si sa vada sfântul soare
    Într-o zi de sarbatoare
    Hora noastra cea frateasca
    Pe platforma româneasca!
    Ura.

  2. Cand iesi pe strada si primul intrebat iti va spune ca pentru el cuvinte ca tara, steag, stema , imn, sacrificiu in slujba tarii, sant doar cuvinte din dictionar, iar altii nici macar nu vor sti semnificatia unora dintre cuvinte, tot ceea despre care vorbiti in articol inseamna fatarnicie. Din pacate gesturile patriotice facute de multi dintre noi de” opinca pana la vladica” sant doar de fatada. Primii sant alesii. Inainte de alte propuneri as vrea sa raspundeti la intrebarile „anonimului ” de sus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger