AcasăSOCIALRomânii se revoltă împotriva „Cartelului benzinarilor”. Șoferii alimentează și de 50 de...

Românii se revoltă împotriva „Cartelului benzinarilor”. Șoferii alimentează și de 50 de bani, iar apoi fac asta!

Românii se revoltă împotriva „Cartelului benzinarilor”. Șoferii alimentează și de 50 de bani, iar apoi fac asta! (sursa foto: ebihoreanul.ro)

Românii se revoltă împotriva „Cartelului benzinarilor”. Scumpirile de la pompă, situații cu care s-au tot confruntat, în ultima perioadă, șoferii români care au mers să alimenteze autoturismele cu benzină sau motorină nu au rămas „netaxate” de către unii conducători auto. Care au apelat, la începutul acestei săptămâni, la metode de protest, în tot acest coșmar al prețurilor din ce în ce mai ridicate la carburanți.

Mai mulți șoferi din Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești au blocat benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină, potrivit stirileprotv.ro. La Târgu Jiu, de exemplu, unii șoferi au apelat la o metodă ieșită din tipare.

Au pus la încercare răbdarea benzinarilor. Și au alimentat fie de 50 de bani fie de un leu și apoi s-au așezat iar la coadă. Ceea ce a îngreunat activitatea unei benzinării din oraș.

Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat,” a declarat un tânăr, potrivit Pandurul.

Cu pușculița la benzinărie

Românii se revoltă împotriva „Cartelului benzinarilor”. Șoferii alimentează și de 50 de bani, iar apoi fac asta! (sursa foto: pandurul.ro)

Alt tânăr a apelat la o altă variantă de a „trage de timp” – a venit să alimenteze având două pușculițe cu monede, pentru a face plata. Lesne de înțeles, a durat ceva până ca acestea să fie numărate.

Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a povestit acesta pentru publicația locală.

Și la Botoșani s-a apelat la aceeași „rețetă”: alimentat puțin

Și la Botoșani au fost astfel de gesturi de protest, supărarea fiind aceeași – scumpirea carburanților din benzinării.

Luni, câţiva șoferi au îngreunat, pentru puțin timp, traficul într-o stație de alimentare, alimentând cu câteva sute de mililitri, în unele cazuri chiar cu 49 de mililitri de motorină, potrivit monitorulbt.ro. Și-au spălat și parbrizul și abia după aceea au mers să facă plăţile.

author avatar
Andrei Coman