AcasăSOCIALRomânii se distrează în mini-vacanţa de 5 zile. Au luat staţiunile cu...

Românii se distrează în mini-vacanţa de 5 zile. Au luat staţiunile cu asalt, iar zăpada i-a făcut să uite de pandemie!

zapada vacantaDe ce au dat buluc românii în Bulgaria, în vacanţă. Ce preţuri se găsesc la sud de Dunăre

Guvernul a declarat ziua de luni, 29 noiembrie, drept zi nelucrătoare, astfel că mulţi români au plecat deja într-o mini-vacanţă de 5 zile. Au preferat să se distreze la munte, acolo unde a dat deja prima zăpadă serioasă a sezonului.

La Rânca ninge neîncetat de două zile, iar în Poiana Brașov s-a depus deja un strat consistent de nea.

Hotelurile şi pensiunile sunt full ocupate

Nici bine nu s-a așezat zăpada la munte că sute de turiști s-au bucurat de venirea iernii. Și cum cele 5 zile libere s-au transformat într-o minivacanță în Poiana Brașov toate hoteluri și pensiunile au fost rezervate din timp. Și la Rânca de două zile ninge neîncetat. Motiv de bucurie pentru cei care vor petrece minivacanța de 1 Decembrie.

Zeci de turistii au urcat cu telegondola pe munte inca de la primele ore. Ei s-au bucurat ca au gasit zapada aici. Chiar daca nu se poate schia inca oamenii au facut poze impreuna cu prietenii sau cu familia, iar cei mici s-au jucat in zapada.

Iarnă adevărată şi în Maramureş

Iarna a venit şi în Maramureș. Cu tot ce presupune ea. Astfel, din cauza ninsorii abundente, se circulă greu la Cavnic. Iar la Vlădeasa, zăpada e viscolită cu putere. La staţia meteo s-au înregistrat rafale de vânt de peste 100 de kilometri la oră.

La staţia meteo de pe Vârful Omu, temperatura resimţită era, noaptea trecută, de minus 10 grade. A îngheţat până şi heliograful, dispozitivul care măsoară intensitatea luminii solare.

author avatar
Andrei Ștefan