AcasăSOCIALRomânii, prea săraci ca să-şi mai permită să devină datornici la bănci....

Românii, prea săraci ca să-şi mai permită să devină datornici la bănci. Cauzele? Noul TVA la locuinţe şi „explozia” dobânzilor

apartamenteImpozite mai mari și amenzi pentru proprietarii de locuințe. Care sunt românii vizați

Criza economică este atât de adâncă, încât românii au devenit prea săraci ca să-şi mai permită să se îndatoreze la bănci.

Aşa că oamenii în căutare de locuinţe prin programul Noua casă au tot mai puţine variante.

„Noua casă”, un program inaccesibil

Românii în căutare de locuinţe prin programul Noua casă au tot mai puţine variante. Preţurile din ce în ce mai mari au redus tot mai mult oferta.

Programul noua casă pune la dispoziție finanțare în lei pentru cumpărarea unei singure locuințe, iar sumele de care se pot bucura beneficiari ajung până la 119.000 euro.

Suma maximă a creditului disponibilă este de 66.500 euro pentru locuințele cu prețuri sub 70.000 euro, cu o cerință de avans de 5%.

În cazul locuințelor cu prețuri cuprinse între 70.000 și 140.000 euro, se poate accesa un credit de până la 119.000 euro, asta cu o contribuție inițială de 15%. Așadar, cu un avans minim, cei mai mulți dintre români își cumpără garsoniere sau garsoniere duble, potrivit Antena 3.

Cu 70.000 euro îţi mai cumperi o garsonieră

În Capitală, de exemplu, bugetul de 70.000 euro îți permite achiziționare a unei garsoniere în zona de nord sau un apartament de două camere, însă cu o suprafață mai mică.

Dobânzile ridicate pe care le percep băncile, precum şi creşterea TVA-ului de la 5% la 9% pentru locuinţele noi sunt factori care îi împovărează şi mai mult pe români.

Ce cumperi prin programul „Noua casă”

  • locuinţe noi, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL;
  • locuinţe consolidate, destinate achiziţionării;
  • alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi sau de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.
  • procentul de garantare se aplică în funcţie de categoria de locuinţă.
author avatar
Andrei Ștefan
994 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata urmatorul fapt: de ce trebuie atunci cand contractezi un IMPRUMUT, trebuie sa DAI UN AVANS de X% ??? Pai daca eu vin la tine banca pentru bani, de aia vin eu ca sa-mi DAI bani, nu ca sa-ti DAU bani. Din cauza asta mergi la banca, pentru ca nu ai bani.

    • Banca are ,,dreptul,, de fapt ,,obligatia,, ca din 10000 de euroi pe care tu ii depui la ei ,sa ii ,,transforme,, in 100000 de euroi. Asta asa din pix.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger