AcasăSOCIALRomânii pasionaţi de schi au luat cu asalt pârtiile de la Sinaia....

Românii pasionaţi de schi au luat cu asalt pârtiile de la Sinaia. Cum e vremea la munte

partie sinaiaRomânii pasionaţi de schi au luat cu asalt pârtia de la Sinaia. Cum e vremea la munte

Aproximativ Circa 2500 de turişti au urcat, sâmbătă, până la ora 13:00, la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Este primul weekend în care se schiază în acest sezon la Sinaia, iar autorităţile recomandă turiştilor să nu urce cu maşinile până în parcarea de la staţia telegondolei din staţiune, întrucât aceasta este integral ocupată.

Datorită ninsorilor de zilele trecute, de la munte, domeniul schiabil a fost deschis oficial, sus, la cota 2000, la Sinaia.

Au fost deschise 11 pârtii

Sunt deschise 11 pârtii, iar stratul de zăpadă ajunge la 40 de centimetri, în funcţie de pârtie, între 20 şi 40 de centimetri. Este posibil ca acesta să fie ultimul weekend și singurul, de fapt, în care se poate schia, pentru că se anunță temperaturi călduroase de săptămâna viitoare așa că turiștii profită din plin.

„Ne aşteptam la aşa ceva, deoarece suntem singura staţiune de iarnă de pe Valea Prahovei care oferă 15 kilometri de domeniu schiabil.

Este foarte multă lume, se schiază în condiţii bune, este o zi superbă la Cota 2000, sunt plus cinci grade Celsius, e cer senin şi vântul nu bate”, a spus administratorul domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, Maria Floricica.

Organizatorii le recomandă turiştilor să meargă cu un taxi până la staţia de plecare a gondolei, din caiza aglomeraţiei ce s-a creat în parcarea de acolo.

author avatar
Andrei Ștefan
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger