AcasăSOCIALRomânii, pândiţi dacă respectă restricţiile în pandemie! Poliţiştii au strâns o sumă...

Românii, pândiţi dacă respectă restricţiile în pandemie! Poliţiştii au strâns o sumă astronomică din amenzi

politia amenziRomânii, pândiţi dacă respectă restricţiile în pandemie! Poliţiştii au strâns o sumă astronomică din amenzi

Agenţii de poliţie au grijă ca românii să respecte restricţiile din pandemie. Iar acolo unde legea nu este respectată, intervine măsura coercitivă.

Aşa se face că poliţiştii au aplicat în ultimele 24 de ore, 2.422 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 528.825 lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

S-au întocmit şi dosare penale

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost întocmite două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Încălcările normelor de protecţie sanitară pot fi sesizate la TELVERDE 0800.800.165, operaţionalizat de Ministerul de Interne, apelurile fiind preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificare, precizează GCS.

Au prins şi şoferi băuţi şi drogaţi

Mai mulţi şoferi au fost surprinşi la volan drogaţi sau băuţi în urma unei razii efectuate, sâmbătă noapte, de Brigada Rutieră. Poliţiştii au aplicat amenzi şi au reţinut mai multe permise în urma unei ample acţiuni de control efectuată aseară pe străzile Capitalei.

Şoferii nevinovaţi, opriţi pentru control, spun că astfel de acţiuni sunt bine-venite şi că ar trebui să fie mai dese. În urma acţiunii, s-au aplicat amenzi în valoare de 24.500 de lei şi au reţinut şase permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

author avatar
Andrei Ștefan
308 afisari

3 COMENTARII

    • Daca au la cine ca judecatorii sunt de factura securistoid comunista si tin partea statului.

  1. Treaba cu razia este lasă că știm noi c-ați făcut ceva.
    Sau, toată lumea e vinovată și trebuie să dovedească că nu-i.
    Dac-am avea o țară a noastră, cu poliție făcută de jos în sus, ești vinovat numai dacă ai făcut rău cuiva nu pentru ce ai putea face.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Klaus Iohannis candidează a treia oară la Președinția României

Vineri să fie? Vineri a fost, e clar și sigur, fără îndoială! Pe la doişpe, nu ştiu care a debranşat România de la reţeau...

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...
proger