AcasăSOCIALRomânii evadează din ţară în minivacanţa de Sfânta Maria 2023. Aglomeraţii la...

Românii evadează din ţară în minivacanţa de Sfânta Maria 2023. Aglomeraţii la granița cu Ungaria și Bulgaria

vama-nadlac-aglomeratie

Sunt probleme la granițele României, în contextul minivacanței de Sfânta Maria. Timpul mediu de aşteptare pentru autoturismele care ies din ţară este de circa 90 de minute la Nădlac II, Borş şi Urziceni.

La intrarea în ţară, s-au format deja coloane de maşini la Petea şi Nădlac II.

Coşmar pentru şoferi la frontiera Nădlac II

Conform aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, punctul de trecere a frontierei Nădlac II este aglomerat atât pe sensul se ieşire, unde autoturismele aşteaptă, în medie, 90 de minute pentru formalităţile vamale, cât și la intrarea în ţară, unde timpul mediu de aşteptare este, de asemenea de 90 de minute.

La Nădlac II sunt deschise câte şapte artere rutiere pe fiecare sens de mers. La ieşirea din ţară, s-au format coloane de maşini şi în punctele de trecere a frontierei de la Borş şi Urziceni, unde autoturismele aşteaptă, în medie, 90 de minute, dar şi la Petea, unde timpul de aşteptare pentru autoturisme este de o oră.

Pe sensul de intrare dinspre Ungaria autoturismele aşteaptă, la Petea, o oră pentru formalităţile vamale.

Aglomeraţie şi la intrare

Pe sensul de intrare dinspre Ungaria autoturismele aşteaptă, la Petea, o oră pentru formalităţile vamale.

Cât despre granița de sud, cea cu Bulgaria, se aşteaptă, în medie, cel puţin jumătate de oră la Giurgiu, Calafat, Ostrov, Vama Veche şi Negru Vodă, atât în cazul șoferilor care vor să iasă din țară, dar și pentru cei care se întorc în România.

La acest moment, cel mai aglomerat dintre punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria este cel de la Negru Vodă, unde timpul mediu de aşteptare este de 50 de minute atât la intrare, cât la ieşire din România.

author avatar
Andrei Ștefan