AcasăSOCIALRomânii din Israel au fost aduşi în ţară. Două curse TAROM au...

Românii din Israel au fost aduşi în ţară. Două curse TAROM au repatriat 346 de conaţionali (VIDEO)

MAE transmite că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, două curse Tarom au luat din Israel 346 cetățeni români și străini.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

Au scăpat de Iadul declanşat de Hamas

Cel puţin 250 de oameni au murit şi peste 1.100 au fost răniţi în Israel, după atacul-surpriză al Hamas, constând într-un baraj de câteva mii de rachete, combinat cu infiltrarea de militanţi înarmaţi în localităţi israeliene.

MAE anunță că „în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor)”.

Totodată, reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere.

MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul oferit în vederea repatrierii în siguranţă a cetăţenilor români”, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului transmis duminică.

author avatar
Andrei Ștefan
222 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pe banii cui? Au avut bani să se plimbe și acum le dăm noi, toți, banii noștri ca să se întoarcă?

Comments are closed.

Zenville