AcasăSOCIALRomânii, cu un pas mai aproape de libertatea totală: adio, formularul digital...

Românii, cu un pas mai aproape de libertatea totală: adio, formularul digital de localizare a pasagerilor!

formularul digital de localizare a pasagerilorRomânii, cu un pas mai aproape de libertatea totală: adio, formularul digital de localizare a pasagerilor!

România a decis eliminarea formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară. Formularul PLF ar putea fi, însă, cerut la ieșire, în funcție de destinație.

În condițiile în care starea de alertă s-a terminat în România, a fost eliminat complet și formularul digital de intrare în România, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

State din UE au păstrat PLF

Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular.

Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunțase că formularul a fost eliminat din 9 martie, după care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a revenit, spunând că trebuie totuși completat până la abrogarea OUG 129/2021.

author avatar
Andrei Ștefan