AcasăSOCIALRomânii care s-au vaccinat obligatoriu. S-au plâns pe Aeroportul Otopeni: "M-am imunizat,...

Românii care s-au vaccinat obligatoriu. S-au plâns pe Aeroportul Otopeni: „M-am imunizat, dar n-am vrut”

otopeniAeroportul Otopeni, „călcat” de procurorii DNA. Patru persoane, reținute! / Care a fost scopul perchezițiilor

Se aprope Sărbătorile de iarnă, astfel că tot mai mulţi români revin în ţară, pentru a fi alături de cei dragi. Cei care se întorc din afara spațiului european trebuie să rămână izolați chiar dacă sunt vaccinați.

Pentru a scurta perioada, e nevoie de un test PCR. Românii care s-au imunizat și vin din spațiul UE nu au, în schimb, de suferit la revenirea în țară.

Călătorii s-au vaccinat obligatoriu

Unii călători de pe Aeroportul Otopeni nu sunt deranjați de reguli, alții s-au declarat nemulțumiți și au recunoscut că s-au vaccinat din obligație, nu din convingere.

Alţi pasageri spun că au fost nevoiţi să se vaccineze pentru a veni în ţară de sărbători şi pentru a nu risca să stea în carantină. „Ce să zic, în pragul sărbătorilor, când te aștepți să vii la familie, e greu. Și eu am fost nevoit să fac vaccinul, nu eram de acord, dar asta este, recunoaște un tânăr cu masca sub nas”, a povestit un bărbat.

3 români au prezentat certificate false

Trei români au încercat să intre în țară cu certificate digitale de vaccinare aparținând altor persoane. Ei veneau de la Londra și Varșovia.

Doi dintre ei veneau de la Londra și au fost prinși pe Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, joi. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, ambii cetăţeni români, în vârstă de 25, respectiv 21 de ani.

Al treilea, un tânăr în vârstă de 21 de ani care venea cu o cursă aeriană de la Varșovia, a vrut să intre în țară, în noaptea de joi spre vineri.

author avatar
Andrei Ștefan