AcasăSOCIALRomânii care primesc 1.000 lei de la stat, înainte de Sărbătorile de...

Românii care primesc 1.000 lei de la stat, înainte de Sărbătorile de iarnă. Banii, acordaţi pe o perioadă de 5 ani

porcii

Guvernul României a plănuit o schemă de ajutorare a micilor producători, constând într-o categorie de vouchere special create. Aceste tichete, în valoare de 200 de euro fiecare, vor fi acordate pe o perioadă de cinci ani.

Cine primeşte voucherele? Micii crescători care se văd nevoiți să renunțe la creșterea porcului din cauza restricțiilor provocate de pesta porcină.

Banii, tranzacţionaţi de Crăciun

Potrivit inițiatorilor, voucherele vor avea o valoare de 200 de euro (aproximativ 1.000 de lei) pe care ANSVSA îi va tranzacționa de Crăciun la ferma comercială pentru pastrarea tradiției în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului.

Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de 5 ani de zile să primească vouchere de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc”, a declarat Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

author avatar
Andrei Ștefan