Cauta

Românii care le vând nuci străinilor au dat lovitura: le dau de 6 ori mai scump decât producătorii din alte ţări

Agricultorii români au dat lovitura cu nucile. Le vând de 6 ori mai scump decât producătorii din alte ţări. Asta îi încurajează pe fermieri să se orienteze mai mult către piața locală.

De exemplu, în judeţul Bihor, o fabrică transformă tone de nuci în produse inovatoare, cum ar fi miez caramelizat cu piper, batoane energizante și sortimente variate de pâine cu nuci.

Batonul cu nuci caramelizate – 8 lei

Pe piața internă, batonul cu nuci caramelizate se vinde în medie între 5 și 8 lei, iar aromele precum wasabi sau chili sunt cele mai populare. Uleiul de nucă, utilizat în mod frecvent în salate, se comercializează la 39 de lei sticla de 250 de ml.

Specialiștii spun că plantația de nuci este uşor de întreţinut, dar este nevoie de răbdare, pentru că profitul apare după 5-6 ani.

Se vând bine şi în ţară

Anul acesta este, însă, mai avantajos să vândă în țară. De pe un singur hectar rezultă și șapte tone de nuci în coajă, iar dacă soiul este franțuzesc, 10 tone.

„Este profitabil în primul rând pentru că dacă avem o tonă de miez de nucă la hectar și se vinde undeva la 40 de lei, avem 40 de mii de lei. Aproximativ 10 mii de euro pe tona de nuc”, a spus un specialist pomicultor.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Guvernarea sinucigașilor: PSD și PNL deschid ușa larg pentru AUR
  • România se împrumută pentru oferirea de sprijin imediat Ucrainei
  • Între G7 și BRICS : țara care dorește să fie vocea Sudului global
  • Armistițiul comercial dintre SUA și China lasă nerezolvată o problemă strategică
  • Eșec major la marea decarbonizare. Companiile, ”mituite” cu stimulente fiscale pentru electrificarea transporturilor
  • Euro U21: România părăsește competiția după primele două meciuri
  • Real Madrid, premieră în fotbal
  • Revenirea dolarului american
  • Criza din Orientul Mijlociu: piața petrolului va scăpa nevătămată?
  • Exit mobile version