AcasăSOCIALRomânii bolnavi de Covid care decid să se trateze acasă primesc gratuit...

Românii bolnavi de Covid care decid să se trateze acasă primesc gratuit concetratoare de oxigen

Un serviciu privat de ambulanţă a decis să ofere gratuit concentratoare de oxigen bolnavilor Covid care decid să stea acasă.

Se întâmplă la Târgu Mureș, acolo unde serviciul privat de ambulanţă pune la dispoziţia oamenilor 21 de concentratoare de oxigen, gratuit, destinate exclusiv persoanelor cu forme uşoare ale bolii.

Serviciul este susținut acum și de Primărie

Bolnavii Covid cu forme ușoare, care caută soluții pentru a se trata singuri acasă, au acum posibilitatea de a beneficia de un concentrator de oxigen oferit în mod gratuit de un serviciu privat de ambulanță din Târgu Mureș.

Proiectul serviciului privat de ambulanţă are o vechime de un an şi jumătate. Au pornit pe pe cont propriu, iar ulterior au sărit în ajutorul lor Primăria şi comunitatea. Aplicând acest model, în valul trei au reuşit să ajute sute de persoane, informează observatornews.ro.

Bolnavii de Covid sunt puși pe liste de așteptare

”Am reuşit să ajutăm oameni care erau îmbolnăviţi cu virusul acesta, să fie vindecaţi acasă. În jur de 700, 800, aproape o mie de oameni”, a declarat coordonatorul serviciului de ambulanță Samaritanus, Varga Zsigmond.

Cele 21 de aparate, puse la dispoziţia bolnavilor gratuit, sunt extrem de solicitate, acum, în valul patru. Există și o listă de așteptare pentru pacienții care nu au mai apucat un cencentrator de oxigen disponibil. De asemenea, același serviciu de ambulanţă își oferă serviciile pentru monitorizarea bolnavilor la domiciliu și recoltarea sângelui pentru analize, în urma cărora medicii pot oferi o schemă de tratament. Însă, doar cazurile uşoare pot fi tratate de acasă.

author avatar
Alina Costache