AcasăSOCIALRomânii au profitat de Black Friday 2024 ca să se pregătească pentru...

Românii au profitat de Black Friday 2024 ca să se pregătească pentru Crăciun. Vânzări-record la carnea de porc

Black Friday

Vânzările înregistrate de retaileri arată că ofertele de Black Friday 2024 au atras mai mulți români decât anul trecut.

S-au vândut peste 2 milioane de produse, iar coșul mediu a depășit 1500 de lei.

La coadă, pentru shaorma

În primele 15 minute de la start, 8 tone de carne de porc au fost vândute de către o platformă online. În Cluj, o shaormerie a oferit de Black Friday două mii de shaorme gratuit. Sute de tineri s-au așezat la coadă, chiar și cu două ore înainte, conform Pro TV.

În topul categoriilor vândute se află cosmeticele, băuturile, produsele de băcănie sau pet shop, dar au fost vândute și automobile, pachete turistice sau aur și monede. Românii au cumpărat și vouchere pentru bilete de avion sau nopți de cazare.

S-a vândut o maşină cu 49.000 euro

Într-o categorie aparte sunt cei care au cumpărat bijuterii și ceasuri, mașini, dar și locuințe. Cea mai scumpă mașină vândută a fost un VW Amarok Style, de 241 cai putere, cu 49 de mii de euro. Iar numărul de mașini vândute este mai mare decât cel de anul trecut.

O platformă care livrează mâncare și cumpărături a pus la bătaie vouchere în valoare de 100 de lei, cu prețuri promoționale care pornesc de la 30 de lei.

Cum eviţi păcălelile de Black Friday 2024

Pentru a fi sigur că beneficiezi de reduceri reale de Black Friday 2024, fii atent la câteva detalii importante. Asigură-te că magazinul de la care cumperi are afișat nu doar prețul redus, dar și cel mai mic preț din ultimele 30 de zile.

Preţul redus trebuie afişat la vedere.

„Orice anunț de reducere a prețului indică prețul anterior aplicat de vânzător în aceeași suprafață de vânzare pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preț.

Dovada practicării prețului anterior se va face prin documente prezentate de comerciant, în acest sens, la solicitarea personalului împuternicit al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de vânzător în aceeași suprafață de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț”, se arată în Hotărârea Guvernului nr. 947/2000, citată de avocatnet.ro.

Afișarea incorectă a prețurilor, lipsind prețul vechi și reducerea procentuală, reprezintă o altă metodă. Au fost cazuri în care produsul a fost adăugat în coș cu un preț, dar la plasarea comenzii acesta a crescut.

author avatar
Andrei Ștefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger