AcasăSOCIALRomânii au luat Grecia cu asalt, dar concediul a început cu nervi....

Românii au luat Grecia cu asalt, dar concediul a început cu nervi. Ce reguli au găsit la graniţă?

grecia coada

Românii au plecat în concediu pe insulele greceşti, dar concediul lor a început cu nervi. De ce? Din cauza cozilor kilometrice de la graniţe.

În weekend, oamenii au așteptat ore întregi în vamă pentru a-și petrece vacanța pe litoralul elen. Chiar și astăzi, ceva mai devreme, oamenii au așteptat blocați pe kilometri întregi atât în vama Kulata, cât și în vama Makaza.

În vama Kulata, cozile s-au întins chiar și pe 7-8 km, iar astăzi dimineață au fost ocupate benzile pe distanțe de până la 3 km. Cu toate acestea, mulți turiști au fost de părere că așteptarea de ore întregi a meritat pentru un concediu pe plajele grecești.

Care sunt noile reguli pentru intrarea în Grecia?

Au apărut noi condiţii pentru cei care vor să își petreacă vacanța în Grecia. Testele rapide sunt recunoscute, însă doar în anumite condiții:

1. Testele rapide sunt recunoscute, dar trebuie traduse în engleză și făcute de un laborator autorizat.

2. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecurar PCR / antigen la intrarea pe teritoriul elen.

Intrarea în Grecia se poate face și pe baza certificatului de vaccinare, dacă au trecut 14 zile de la rapel, sau printr-un test PCR negativ cu 72 de ore înainte, sau printr-un certificat prin care poți dovedi că ai trecut prin boală cu cel mult 2-9 luni înainte.

Noile reguli sunt valabile până la data de 26 iunie, cu posibilitate de prelungire.

author avatar
Andrei Ștefan