AcasăSOCIALRomânii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve

Românii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve

Românii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve (sursa foto: stiripesurse.ro)

Marile rețele comerciale din România le cer consumatorilor o „atitudine responsabilă” și să nu cumpere mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic.

Mesajul vine în contextul în care, atât pe fondul războiului din Ucraina, cât și al temerilor că vor crește prețurile, mulți români s-au grăbit să-și facă stocuri de alimente neperisabile, mai ales de ulei.

Într-un comunicat remis recent din direcția Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România se transmite că toate magazinele alimentare sunt deschise și funcționează normal, conform programului. Și se face public un mesaj către consumatori – „să abordeze o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară și pentru a putea ca fiecare cetățean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază”.

„Se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază”

Totodată, Asociația menționează că, în comparație cu perioade anterioare, „se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, cu precădere pentru cele neperisabile. Marile Rețele Comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuității procesului de aprovizionare a populației”.

Și tot în același comunicat remis în 12 martie se scrie că „magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populații”.

Ministrul Agriculturii: România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației

Tot în cursul zilei de sămbătă, 12 martie, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, transmisese, pe pagina sa de Facebook, faptul că „România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației. Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare”.

„De aceea îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor. Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente”, a mai transmis Chesnoiu.

author avatar
Andrei Coman