AcasăSOCIALRomânii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve

Românii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve

Românii “atacă” hypermarketurile! Asalt total asupra rafturilor cu conserve (sursa foto: stiripesurse.ro)

Marile rețele comerciale din România le cer consumatorilor o „atitudine responsabilă” și să nu cumpere mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic.

Mesajul vine în contextul în care, atât pe fondul războiului din Ucraina, cât și al temerilor că vor crește prețurile, mulți români s-au grăbit să-și facă stocuri de alimente neperisabile, mai ales de ulei.

Într-un comunicat remis recent din direcția Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România se transmite că toate magazinele alimentare sunt deschise și funcționează normal, conform programului. Și se face public un mesaj către consumatori – „să abordeze o atitudine responsabilă și să nu achiziționeze mai mult decât cantitățile necesare consumului zilnic, astfel încât să evite să transforme stocurile acumulate individual într-un caz nejustificat de risipă alimentară și pentru a putea ca fiecare cetățean să aibă acces nemijlocit la produsele de bază”.

„Se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază”

Totodată, Asociația menționează că, în comparație cu perioade anterioare, „se constată o creștere a cererii pentru unele produse alimentare de bază, cu precădere pentru cele neperisabile. Marile Rețele Comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuității procesului de aprovizionare a populației”.

Și tot în același comunicat remis în 12 martie se scrie că „magazinele pot lua măsuri punctuale și temporare de limitare a cantității comercializate pentru anumite produse, în scopul descurajării speculei precum și asigurării aprovizionării echilibrate a întregii populații”.

Ministrul Agriculturii: România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației

Tot în cursul zilei de sămbătă, 12 martie, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, transmisese, pe pagina sa de Facebook, faptul că „România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației. Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare”.

„De aceea îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor. Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente”, a mai transmis Chesnoiu.

author avatar
Andrei Coman
1.083 afisari

16 COMENTARII

    • Haoleuuuuuu! S-a marit pretul la carti si continua sa creasca. Eminescu a crescut cu 200%!
      CD-urile cu Vijelie , Salam si Minune au cunoscut si ele o crestere de 300% numai in ultimile 3 ore! Dezastruuuuuuy!

    • Chesnoiu oricum este un tembel, flască, fără vlagă, cu mintea făcută zdrențe, cu apă în rucsăcel, pe trotineta și epilaț pe gleznuțe. Și cu barbă. Să pară bărbaț. Să pară dur. De fapt, o cârpa.
      Face parte din „generația tânără”, „viitorul țării”, nimic altceva decât gândăcei speriați de propria impotență și existență, speriați că le pică semnalul la aifon, speriați că rămân fără apiță în sticluță în mijlocul orașului, speriați că, dacă ies cu o femeie, nu știu ce-au de făcut, speriați că nu pot pupa suficient de bine și-i dă corporația afară, speriați de propria identitate, speriați de apa de la robinet, de praf, de tutun, de unghii murdare, de cheia de paișpe și de fasung, speriați de Putin, speriați de ei înșiși, speriați de viață.

  1. Pai sa analizam un pic, ce numește guvernul sau mai nou arahat, ca fiind fake news, in seara cu pricina isteriei la scumpirea carburanților, Virgil Popescu a ieșit și ne, a asigurat , ca prețu pe litru de combustibil va creste cel mult 15 bani, iar dimineața a fost 55bani scumpirea, iar acum ce sa mai creadă romanul părăsit și abandonat de stat, normal ca este pe cont propriu și ia cu asalt magazinele

    • Aiurea. Oricum de ex uleiul a crescut cu peste 3 lei din decembrie . Astia abia acum au vazut. Nu este ulei sub 8 lei/litru. Uita-te la ei ca se bat si pe ulei scump!

  2. & Se dă război și la hypermarketuri, alte magazine mai mici și la stațiile de carburanți și pe furnizorii de utilități, etc., ?

  3. & Bă, să nu neglijați totuși și faptul că la OMS aveți un etiopian, cât vă mai „etalați” cu „jmechereza de războinici” și „de experți și de specialiști ai războiului”, ?

  4. & Care dintre voi, ziariștii și lucrătorii presei puternice, are percepții cu prezența tovarășei Elena Ceaușescu în astfel de perioadă și evenimente, ? Dacă ziariștii puternici și talentați ar fi util să aibă și percepții despre prezențe de astfel de, „supervizori” , ?

  5. &,,Sunteți niște nesimțiți dragă, !” , probabil că v-ar fi spus tovarășa Elena Ceaușescu, în astfel de , „vremuri”, ?

    • Toarasa Ceausescu, mult iubita mama eroina, academician de renume mondial v-ar numi VIERMI. Si ar avea dreptate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger