AcasăSOCIALRomânia va avea în curând o nouă bancnotă. Ce valoare va avea...

România va avea în curând o nouă bancnotă. Ce valoare va avea și ce personalitate feminină a fost folosită

Banca Națională a României intenţionează să pună în circulaţie toamna aceasta prima bancnotă românească care va avea pe ea chipul unei femei.

BNR intenţiona să pună în circulaţie bancnota de 200 de lei, pe care se află chipul Ecaterinei Teodoroiu, în cursul anul 2020, dar momentul a tot fost amânat. Europarlamentarul Corina Creţu ne anunţă însă că în foarte scurt timp vom avea prima femeie pe bani româneşti. „Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării”, a scris politicianul.

Bancnota ar fi trebuit să fie lansată în 2020

„Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote” – grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei. Am felicitat-o pe Janina Nectara pentru activitatea sa și sper ca exemplul ei, precum și al altor persoane asemenea ei, să constituie modele de bune practici la nivel european”, a scris Corina Creţu, pe Facebook.

Deși Corina Crețu a postat o imagine cu viitoarea bancnotă de 200 lei, aceasta a scris în postare că ar fi vorba despre hârtia de 20 lei. Internauții au luat-o imediat la rost, deoarece exista o confuzie. Până la urmă, europarlamentarul a precizat că bancnota lansată în această toamnă va avea o valoare de 200 lei: „Da, intr adevăr, este o greșeală în text.”, a precizat Crețu.

author avatar
Andreea Vlad
1.010 afisari

5 COMENTARII

  1. Domnilor bancheri,nu aveti habar de istorie !?-a fost o eroina intradevar,dar feminista mai putin,Regina MARIA nu credeti ca ar fi drept sa fie prima PERSONALITATE
    care sa merite aceasta onoare?Ar fi fost normal un sondaj de opinie.

  2. Bă io zic sa tipariți bancnotă cu samuel bruckental! Ce ziceți bă sclavilor globaliști? Bancnota de 1 ban!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri