AcasăSOCIALRomânia, strategie de lobby pentru angajarea în țară a asiaticilor și africanilor

România, strategie de lobby pentru angajarea în țară a asiaticilor și africanilor

migrantiHAOS la granița SUA-Mexic! Mii de migranți așteaptă să treacă ilegal în America 

Statul român vrea să combată imigrația ilegală printr-un lobby la nivelul statelor terțe, care să aibă ca rezultat aducerea de contingente cât mai mari de lucrători străini în țară, sub pretextul acoperirii deficitului forței de muncă. Pentru a pregăti populația, Strategia privind imigrația în perioada 2023-2024 prevede chiar campanii agresive de informare cu privire la integrarea imigranților și evaluări privind riscurile grave la adresa climatului de ordine publică și siguranței cetățeanului, generate de eventuale acțiuni antisociale.

Guvernul a renunțat la politica de stimulare a românilor din diaspora pentru a se întoarce în țară. Noua politică este însă de a miza pe imigranți și a-i stimula pe aceștia să vină să lucreze în țara noastră și să desfășoare activități comerciale. În acest sens, Ministerul Muncii și autoritățile din subordine vor avea sarcina de a analiza permanent piața forței de muncă autohtone și de a stabili contingentele anuale de lucrători nou admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în funcţie de nevoile identificate.

La nivel național, statul va trece la adevărate acțiuni de lobby pentru atragerea străinilor din Asia și din Africa în țara noastră, prin negocierea unor acorduri bilaterale cu ţări terţe interesate în admiterea propriilor cetăţeni pe piaţa forţei de muncă din România. Totodată, vor fi promovate universitățile românești în vederea atragerii de cetățeni străini la studii, prin favorizarea rămânerii pe teritoriul național și a accesului la un loc de muncă pentru absolvenții de studii superioare specializate, angajatorii fiind stimulați în scopul încadrării în muncă a cetățenilor proveniţi din state terţe, care și-au finalizat studiile în România. Mai mult, Guvernul va acorda facilități prin scutirea de la îndeplinirea unor condiţii la acordarea vizei de lungă şedere/sau prelungirea dreptului de ședere pentru desfășurarea de activități comerciale, scopul declarat fiind îmbunătățirea mediului economic românesc.

Avalanșă de azilanți și refugiați

România și-a luat angajamentul de a sprijini statele membre UE aflate sub presiune imigraționistă prin preluarea unor solicitanți de azil, pe lângă cota obligatorie a țării noastre. Pentru azilanți vor fi adaptate condițiile de recepție la standardele europene aplicabile, fiind, astfel, dezvoltată infrastructura de cazare a centrelor regionale destinate solicitanţilor de azil, inclusiv prin adaptarea condiţiilor de cazare la nevoile grupurilor vulnerabile.

De asemenea, vor fi create spaţii de cazare şi vor fi adaptate serviciile în centrele de plasament pentru minorii neînsoțiți, solicitanții de azil și minorii beneficiari ai unei forme de protecție. Pentru străinii care au dobândit o formă de protecție în România și a celor cu şedere legală vor fi organizate și desfășurate cursuri de inițiere în limba română și va fi acordată asistență și suport pentru integrarea pe piața muncii a acestora. În plus, Executivul a anunțat și dezvoltarea unor mecanisme de recunoaștere a calificărilor refugiaților, dar și înlesnirea participării acestora la cursuri de calificare.

Toleranța, sub semnul întrebării

Realizarea unor evaluări privind riscurile grave la adresa climatului de ordine publică și siguranței cetățeanului generate de eventuale acțiuni antisociale, favorizate de prezența în comunitate a unor cetățeni ai statelor terțe, cuprinsă în strategia privind imigrația, într-o țară eminamente tolerantă, sună îngrijorător. Și asta pentru că măsurile de precauție luate de autorități anunță de fapt un aflux masiv de imigranți în România. În plus, Guvernul a planificat și campanii de conștientizare a opiniei publice din România cu privire la fenomenul imigraţiei şi al integrării cetăţenilor statelor terţe, prin presa scrisă, internet, radio, TV și reţele de socializare, dar și prin elaborarea şi distribuirea de pliante în oraşele din ţară cu comunităţi importante de străini și prin crearea şi expunerea bannerelor/afişelor pe panouri publicitare. Pentru a preveni declanșarea unor tulburări ale ordinii publice, se va încerca reducerea susceptibilității cetățenilor români la acțiuni de dezinformare, ce au ca subiect activ cetățenii sau acțiuni ai cetățenilor statelor terțe, se mai arată în Strategia de imigrație.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
974 afisari

17 COMENTARII

  1. Ei sunt deja aici, lucrează în construcții, industria alimentară, HoReCa, bone, covrigării, pizzerii, gunoieri, televiziune. Muncesc și ei ca să trăiască. Îi vedem și noi și îi acceptăm. Așa cum și românii muncesc în străinătate .

    • Ai toti boii acasa? Romania e in UE, africanii si asiaticii nu! Asta face parte din Planul Kalergi, de distrugere a popoarelor europene, prostolea.

  2. Da, dar daca sant prea multi apar probleme sociale mult mai serioase se distrug traditiile se pierde coesiunea sociala

  3. De ce ma cenzurati ,doamna Marcu,va regasiti printre fetele alea?Eu vorbeam de o realitate pe care o cunosc mii de colegi de generatie.Rusine sa va fie,toti sunteti vaduti si tradatori de neam si tara.

  4. Ucraineeni Sau moldoveni Sau rusi da…

    Africani, Arabi Sau asiatici nu, pasarica proasta si TRADATOARE..

    STRATEGIA UNOR IMBECILI TRADATORI NU NE MIRA DE LOC

  5. Eu am fost a un salon de masaj asiatic unde erau doar thailandeze si proprietara romanca. In timpul masajului, mi-a pus un prosop pe ochi, am auzit ca a facut cativa pasi, nu s-a mai auzit nimic si apoi a revenit sa faca masajul. Cand am plecat de acolo, am constat ca imi lipseau toti banii de buzunarul de la geaca. Nu mi-a venit sa cred, m-am intors la salonul de masaj, intr-un cartier de fite din Bucuresti, am declarat ca mi s-au furat banii din buzunar la salon. Proprietara nu era acolo, ci o alta persoana. Dupa un timp, m-a sunat si proprietara sa-i explic incidentul si dupa discutii, nu mi-a returnat banii furati ci a fost un fel de troc, a trebuit sa fac sedinte de mesaj in schimbul acelei sume. Nu am depus plangere si nici reclamatie atunic, am acceptat acel troc. De atunci, ma feresc de saloanele de masaj cu thalainadeze!

  6. Avem printre noi asiatici de aproape jumatate de mileniu
    E plina Romania de ei ,dar au un talent de a fugi de educatie si de munca ceva de speriat

  7. Nu degeaba i-au dat lui Iohannis medalia Kalergi la-nceputul PLANdemiei. A fost și patriarhul.
    Nu e vorba de lipsă de forță de muncă. Este vorba că oamenii cu cît sînt mai amestecați cu atît sînt mai ușor de prostit, duși de nas. Cum să-ți mai aperi neamu? Care neam?
    Dar dați din coate să aveți cît mai multe (nefolositoare). Pe datorie. La cît mai multe realizări!

  8. Dupa ce au distrus economia Romaniei si au impins astfel milioane de romani sa ia calea pribegiei, acum aduc forta de munca de afara. Nu zic ca strainii adusi nu ar fi muncitori, ca poate ca ii stimuleaza nivelul de salarii de aici fata de ce ar putea obtine in tarile lor, iar multi dintre romanii ramasi nu mai au chef de munca, insa nu este normal sa faci aceasta amestecatura de natii, bine era daca prin masuri luate cu cap nu se ajungea aici.

    • Vorbești prostii! Nu e nevoie de nimeni din afară, este doar o minciună ce tot repetată devine, la unii, adevăr.
      Majoritatea dintre noi, peste 80%, avem sjujbe de tăiat frunze la câini. Sîntem neesențiali. S-a văzut în primele luni ale PLANdemiei. Treaba se știe din vremea lui Pareto. În primul război mondial majoritatea bărbaților erau pe front, femeile nu lucrau, dar producția nu numai că n-a scăzut, a crescut.

  9. Invatati de la Occident care au pierdut enorm cind au incercat sa integreze toate gunoaiele si resturile omenirii in tarile lor si a esuat ,este ce a mai mare complicatie pentru localnici ca sa i amesteci cu acest borhot uman ,disperati ,needucati si infractori agresivi

  10. dom.le:
    dupa cum si Kostyia Shugiuk din gara tirapol stie,
    lucratorii secsuali negri prezinta atuuri,
    de necontestat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger