AcasăSOCIALRomânia se pregătește de marea pandemie. Polițiștii, instruiți pentru paza localităților carantinate

România se pregătește de marea pandemie. Polițiștii, instruiți pentru paza localităților carantinate

Guvernul bagă spaima în români. Pregătiri pentru o pandemie devastatoare

Guvernul se pregătește să aprobe Planul de pregătire și răspuns la evenimente epidemiologice, elaborat de către Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență. În așteptarea marii pandemii, polițiștii vor fi instruiți pentru paza și controlul localităților carantinate, precum și pentru intervenția în cazurile de tulburare a ordinii și liniștii publice, provocate de frică și panică.

Planul Național Generic de Pregătire și Răspuns la Evenimente Epidemiologice de Boală Transmisibilă de Importanță Națională, repus în transparență publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, aduce schimbări importante în gestionarea unei viitoare pandemii. Pe lângă simulările și exercițiile făcute de spitale pentru pregătirea în caz de pandemie, Planul prevede atribuții clare și pentru polițiști.

Astfel, în faza de pregătire, MAI trebuie să asigure informarea și instruirea personalului propriu pentru realizarea răspunsului la evenimente și măsuri specifice pentru protecția personalului propriu în acțiunile din faza de răspuns. În faza de răspuns la un eveniment epidemiologic, MAI va avea rolul de coordonare, atunci când apar situații cu impact socio-economic și cu potențial de dezorganizare. Potrivit Planului, Ministerul Afacerilor Interne va organiza sistemele de pază și control/restricționare acces în localităţi sau zonele afectate de epidemie, conform misiunilor din competență. Polițiștii vor realiza și controlul şi îndrumarea circulaţiei rutiere, acordând prioritate traseelor pe care se execută evacuarea populaţiei, precum şi deplasarea forţelor şi a mijloacelor pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea urmărilor evenimentului, vor dirija circulaţia autovehiculelor şi a pietonilor, în funcţie de situaţia creată şi vor participa la asigurarea măsurilor stabilite la nivel central şi local. Totodată, polițiștii vor participa cu efective şi mijloace, în funcţie de misiunile specifice şi de situaţia concretă, la acţiunile de protecţie şi de intervenţie și vor asigura menţinerea şi restabilirea ordinii publice.

Panică și frică

Ministerul Sănătății atrage atenția că evenimentele epidemiologice pot duce la tulburări ale ordinii și liniștii publice, ca urmare a apariției fenomenelor psihice negative, cum sunt frica și panica, semn că următoarea pandemie ar putea fi una devastatoare. Mai mult, ministerul avertizează că evenimentul epidemiologic pentru care trebuie să ne pregătim va duce la creșterea riscurilor tehnologice ca urmare a supravegherii incomplete a instalațiilor cu risc și la afectarea vieţii sociale şi economice prin întreruperea temporară a activităţilor de învățământ, perturbarea activităților economice, inclusiv în ceea ce privește asigurarea alimentelor pentru populație. Printre ameninţările în cazul producerii unui eveniment se numără afectarea stării de sănătate a unui număr foarte mare de persoane, în special din rândul categoriilor vulnerabile (copii, bătrâni, persoane cu imunitate scăzută), într-un timp scurt, apariția unui număr mare de decese, într-un tip scurt, cu riscul asociat al dificultăților privind gestionarea acestora (stabilirea cauzei și declararea decesului, eliberarea documentelor, înhumarea etc.), precum și suprasolicitarea sistemului medical. Astfel, sistemul medical va fi puternic perturbat ca urmare a numărului mare de persoane care necesită tratament medical, cu efecte asupra organizării triajului medical în unităţile de primiri urgenţe, asigurării numărului de paturi (în special cele de terapie intensivă), în contextul în care, în medie, gradul zilnic de ocupare a unităţilor spitaliceşti este de peste 80%, iar unele unități sanitare vor deveni nefuncționale, dar și ca urmare a diminuării numărului personalului medical, din cauza îmbolnăvirilor.

Din nou vaccinarea

Planul care va fi aprobat de Guvern prevede că răspunsul autorităților în cazul evenimentelor epidemiologice va avea succes dacă se va realiza o cât mai bună acoperire vaccinală pentru bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. De asemenea, sunt necesare atât asigurarea unei comenzi unice a acțiunii și a operațiunilor de intervenție, precum și o comunicare publică de succes pentru a asigura conformarea şi suportul populaţiei și a obține efectul dorit.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
6.662 afisari

59 COMENTARII

  1. Hai totuși sa nu fim alarmisti. Joe Biden anunțăa săptămânile trecute încheierea pandemiei. Deci nu sunt motive de Ingrijorare

      • Una dintre definitiile democratieieste DEMOCRATIE =DICTATURA LEGII. Adica faci orice cu conditia sa nu ma deranjezi cu nimic. Nevaccinarea unor idioti conduce la cresterea numarului de imbolnaviri cu efecte grave asupra sistemului sanitar, asupra econonomiei prin nefunctionalitati si in primul rand direct asupra romanilor..Cine este dictator ?

        • Esti un dobitoc si un idot mai mare decat toti nevaxinatii. Bourla, idolul tau (poste stii cine este) a facut guvid a 2-a oara fiind cvaduprlu intepat. La fel Bidon si nevasta-sa si jigodia penala Fauci. Unde gura vaii e sigur si eficienta injectia?

        • Bai tâmpitele,cine ți-a spus ție că nevaccinații te pun in pericol ? Tot aia care ți-au spus că vacc e sigur ? Idiot ești tu și cu tagma nedocumentatilor care ați înghițit gălușca mincinoasă.

        • ”’Una dintre definitiile democratieieste DEMOCRATIE =DICTATURA LEGII.”’ Si cine face legi???? TU?
          ”Nevaccinarea unor idioti conduce la cresterea numarului de imbolnaviri cu efecte grave asupra sistemului sanitar, asupra econonomiei prin nefunctionalitati si in primul rand direct asupra romanilor.”
          Ce te f ute pe tine ca ma imbolnavesc? Ma pis pe sistemul tau de sanatate. Daca as putea nici nu as da bani la CAS>
          Cine este dictator ?
          TU de exemplu. Ai fix gandirea unui dictator tampit, gunoiule!

        • Democrație înseamnă ca legea o face poporul care și conduce prin aleși. Dar aleșii nu sunt Dumnezei, ci slugile celor pe care ii reprezinta !
          Și cu vaccinul ai dreptate, toți BOII s-au vaccinat…

        • De unde știți ca-s idioți cei care nu mai suporta efectele adverse ale vaccinurilor? Daca tot credeți povestea cu protejeaza-i pe ceilalți, fă-ți dozele la zi că te protejează de aia pe care-i faci idioți.Vai de neuronul tau anonim!

        • Nu fi prost și arogant ! Tocmai tu vorbești despre nevaccinați ? Alții au devenit victime din cauza acestor experimente medicamentoase.

    • @Zxc 2022-09-25 13:43 13:43:19
      DEOCAMDATA MILITAURIZATZII SPECIALI SE PREGATESC DE IGNAT-DECEMBRIE.
      POATE V-A SCAPAT STIREA ASTA.
      ANUL TRECUT SI-AU ASUMAT PRIN PNRR TAIEREA PENSIILOR SPECIALE….SUNT 500.000 GUGUSTIUCI…300.000 ACTIVI…SI 200.000 SEMIACTIVI…PENSIONATI…BAGATI PRIN DIFERITE CONSILII ADMINISTRATIE AUTORITATI CONSILIERI…PAPA TOTI PAPA DE LA STAT
      USR îi cere premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale, cerut în PNRR până la 31 decembrie g4media.ro

  2. pina atunci UE pregateste o noua escrocherie cu testele . dupa ce au vazut ca se fac bani frumosi cu teste false care dadeau mereu pozitiv la covid si s-au cheltuit o groaza de bani pe nimic folositor ( cdc le-a scos din uz ca mijloc de diagnostic ca nu deosebea gripa de covid ) acum vor sa testeze toata lumea de cancer si la fel ca la covid milioane de oameni se vor trezi bolnavi falsi de cancer , si de aici toate consecintele , medicamente inchipuite gen remdesivir si f scumpe , spitale umplute cu bolnavi inchipuiti , adica mana pina la cot in buzunarul omului .

  3. De aici încolo, în viața care îmi mai rămâne de trăit, nu mă mai vaccinează nimeni nici dacă mă face împăratul planetei și nici dacă mă omoară. Polițiștii ăia spălați pe creier de rahila și arafat n-au decât să vină ca să mă păzească. Cu o moarte tot sunt dator dar îmi voi vinde viața cât se poate de scump. Prefer să mor de orice cauză dar în nici-un caz de la vaccinuri.

  4. singurii care au creat panică și teroare de stat a fost Guvernul care șpăguit medicii și jurnaliștii să terorizezze lumea.

    Acum vor să militarizeze abordarea pe viitor.

    Păi să ne cumpărăm și noi arme și dacă ne mai bagă forțțat in lagărul fascist vaccinist să ne apărăm libertățile contra monștrilor care ne au tinut 2 ani in lagăr.

  5. ASTA E TERORISM!!! ASTIA SUNT TERORISTI!!!!
    SLUGI GLOBALISTE JAVRE SATANICE BLESTEM PE FOAITA VOASTRA CRIMINALA !!!

  6. In ziua de azi criminalii se imbraca in halate albe. Totul este pentru protectia omului sa nu se imbolnaveasca. Cea mai periculoasa boala este gandirea libera si libertatea

  7. Ma pish cu bolta pe toate planurile guvernului Romaniei si altor guverne. Data viitoare ne vom bate cu ei guerilla style…🤬🤬🤬

    A intarcat balaia si NE sugetzi pooola acum. Degeaba Mai publicatzi cac#aturile astea, va vom Lua gatul la propriu data viitoare, si daca cumva vreun imbecil cu Arma deschide focul V-ati ARS

  8. Esti un prost.De fapt astia ca tine au fost intepati in creier si nu pricepeti nimic din lumea in care traiti ca niste legume.

  9. Bine că se pregătesc, nu le strică o instruire mai nouă. După ce a fost în perioada de după 2020, oamenii știu ce au de făcut, am văzut că sunt persoane care poartă mască în aglomerație etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger