AcasăSOCIALRomânia, sabotată de marile puteri din UE. Despăgubiri în bătaie de joc...

România, sabotată de marile puteri din UE. Despăgubiri în bătaie de joc pentru importurile din Ucraina

Europarlamentarul Carmen Avram: ”Germania și Franța s-au opus ajutoarelor pentru fermieri”

Din cele 200 de milioane de euro solicitate pentru pierderile provocate de importurile de cereale din Ucraina, fermierii români vor primi doar 10 milioane de euro. Potrivit europarlamentarului Carmen Avram, Comisia Europeană consideră că, dat fiind că ultimii ani au fost secetoși, România poate să-și folosească surplusul pe plan intern. Franța și Germania s-au opus cu vehemență ajutoarelor, scopul fiind de a elimina concurența cerealelor din țara noastră.

După ce a impus condiții draconice fermierilor, care au dus la costuri ridicate de producție, Comisia Europeană a dat liber exporturilor de cereale din Ucraina, toxice, modificate genetic, dar ieftine. Pierderile fermierilor români s-au ridicat la peste 200 de milioane de euro, însă Comisia Europeană a decis să acorde țării noastre, în bătaie de joc, doar 10 milioane de euro compensații. Cu un cinism incredibil, Comisia Europeană a motivat că și-așa am avut producție slabă, așa că o putem păstra pentru noi.

”Singura explicație pe care am auzit-o este că noi, fiind afectați de secetă în anii din urmă, am avut producții mai slabe decât de obicei și Comisia Europeană consideră că nu ar trebui să ne plângem că avem un surplus, pentru că putem folosi acel surplus pentru noi. Săptămâna viitoare va avea loc Consiliul în care se va discuta această problemă, dar suma totală vehiculată este foarte mică pentru cele trei țări afectate, printre care și România. Oricum, Comisia Europeană nu ar fi dat suma de 200 de milioane de euro pe care au cerut-o fermierii români, pentru că această rezervă de criză de 450 milioane de euro este pentru toate crizele care apar”, ne-a declarat europarlamentarul Carmen Avram. Aceasta arată că reprezentanții Comisiei Europene sunt conștienți că produsele ucrainene rămân în România, dar nu înseamnă absolut nimic, pentru că ei au de rezolvat două lucruri: Green Deal-ul prin care să aplice fermierilor condiții din ce în ce mai stricte și sprijinirea Ucrainei pentru a-și asigura fluxul de cereale pentru export, indiferent unde se face acesta.

Doar business

Problema este că cerealele ucrainene, când ajung în România, sunt vândute imediat, sunt amestecate și trimise către diverse destinații, susține europarlamentarul Carmen Avram. Țărilor din Vestul Europei le convine să-și cumpere cereale ieftine ca să-și hrănească animalele și atunci ele nu vor să deblocheze bugetul de criză al Comisiei Europene pentru că ar putea avea și ele, la rândul lor, probleme, și, pe de altă parte, nici nu vor să fie oprit fluxul de cereale din Ucraina, mai arată europarlamentarul.

”Este totuși o mică victorie că s-a ajuns și la suma asta de 56 de milioane de euro (30 milioane de euro pentru Polonia, 16 milioane de euro pentru Bulgaria și 10 milioane de euro pentru România), pentru că sunt câteva state din Vestul Europei, în principal Germania și Franța, care s-au opus vehement să se dea despăgubiri. Aceleași țări sunt și cele care au limitat acest ajutor de criză, pentru că și pentru Polonia 30 de milioane de euro este foarte puțin. Agricultura este un business pe care îl face fiecare stat și, când ai un competitor care este foarte mare și căreia tu ai vrea să îi iei locul, faci ce face orice om de business. România este pe primele locuri în lume la producția de cereale, iar la floarea soarelui este pe locul 3 sau 4 în lume și pe locul 1 în UE. Deci noi suntem mari jucători pe piața de cereale”, ne-a precizat europarlamentarul Carmen Avram. Aceasta susține că statele mari au guverne care sunt foarte sensibile la businessul local, iar businessul local are și lobby foarte puternic, pe care europarlamentarii îl văd la Bruxelles în fiecare zi.

Politica externă, zero!

Tot ceea ce ni se întâmplă nouă acum este rezultatul acestei delăsări în materie de politică externă, pentru că, dacă noi am fi fost tot timpul prezenți acolo și am fi avut relații, nu și-ar fi permis să ne dea doar 10 milioane de euro pentru trei milioane de tone de grâne pe care le avem acum în stocuri peste tot și pentru niște oameni care sunt realmente disperați, ne spune europarlamentarul Carmen Avram. ”Fermierii mă sună și aproape plâng la telefon pentru că nu mai au soluții, și se întâmplă asta în fiecare zi și nu mai știu ce să le spun. Mai grav este că acest acord cu Ucraina se va prelungi cu încă un an și, cu siguranță, se va prelungi pe toată perioada acestui război, iar noi ne vom confrunta cu această situație în fiecare an în care Ucraina va scoate cerealele prin România, iar alți oameni vor profita de prețul mic pentru a avea profit”, a mai afirmat Carmen Avram.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
23.315 afisari

43 COMENTARII

    • Și chestiunea cu tarlalele de panourile solare are același scop ! Reducerea productiei agricole !
      Cei care cer asta sunt aceia care ne acuzau ca vindem marfurile la pret de dumping ! Nu ca ei la pret de speculă !
      Să ne spuna statistica ce valoare de piață avea România în dec 1989 si ce valoare azi !
      Ce vsloare avea forța de muncă din România și ce valiare are azi ! Nu includeți pleava aia care are salarii de furat și valorare productivă zero !

  1. Ukraina nu este in UE.Romania sa inchida granita pentru produsele din ukraina ”sora si prietena”si se rezolva totul,dar pentru asta trebuie oameni cu sange in instalatie ceea ce noi nu avem.

  2. Nemernicii astia s au facut slugi la neamul rachetilor , sa nu fie iertati in veci ca aveau deja destule bube in cap le mai lipsea una!!

  3. România …datorită politicienilor a ajuns o colonie și în 15-20 de ani va ajunge la nivelul de triburi…invadatorii fac ce vor…
    Fanariotii oferă totul gratuit…numai sa rămână la putere
    Niciodată ROMÂNIA nu a avut asa decădere…

  4. Romania sclava Ucraina.Cam așa ceva .Pupatii mult in cur mafia din Ucraina ,mafia din UE . Așa va trebuie .Mă cac pe acest guvern de sclavi ai UE .

    • Iohanis este vândut de mult ucrainei,culorile partidului pnl din galben ,a devenit fix galben albastru,mașinile politiei sunt colantate cu steagul ucrainei,când ați votat un străin președinte trebuia sa va gândiți,cel mai prost candidat la președenție era mai bun decât tov. iohanis

      • Acest guvern a fost cel mai slab guvern din istoria României! Nu sunt capabili de a lua decizii ci doar de a urma directivele trasate de alte guverne! Nu înțeleg ce mai caută în fruntea țării????

  5. Tarile de mina -intia au legi de protectie sociala la noi ministrul agriculturii nu stie ce sint acele legi el crede ca-i ceva specie de tintari.

  6. Ce pretentii aveti la o tara,a.noastra,care e condusa de fatalai cu capul plecat,analfabeti,tradatori si care cauta numai interesul lor? Nu o sa ne trateze.nimeni cu respect si de la egal la egal cat vor fi astia la conducere,si vor fi mult timp pentru ca tot pe ei ii vor vota acest popor care doarme pe el si crede minciunile lor.

  7. Alex labagiule gheu, vezi ca noi toti o futem pe mata in mormant, iar la parastase primeste sloboz de la noi toti pe lumea ailalta!

  8. Sabotarea fermierilor români se întâmplă din cauza clasei politici trădătoare de țară și incompetenta care nefiind în stare să-i apere pe cei ce produc hrana țării a preferat să fie inactiva ,sa adopte atitudinea de sclav.Politicienii români tot timpul spun cetățenilor că ei acționează conform cerințelor Comisiei europene.Atunci pentru ce va mai plătește țară cu salarii astronomice ,nemernicilor?

    • Noi ca popor avem atitudine de sclavi. Iese cineva în strada vezi tu pe cineva revoltat de ce se întîmpla? Nu prietene tot ce se întîmpla se întîmpla cu propriia noastra complicitate a tuturor.

  9. Asa este tratata o colonie pentru interesele careia nu are cine sa se bata. Cine sa o faca? Slugile? Ele nu mai prididesc cu linsul stapanilor pentru propriile interese.

  10. ATITUDINEA DE SCLAVETE SI COLONIE DE MANA A TREIA ..A GUVERNANTILOR ROMANIEI ESTE RASPLATITA CORECT DE STAPANII EI…

  11. Bună ziua
    Cât mai repede ROEXIT altfel dispărea ca popor.
    Jegoșii ăștia ne iau tot și nu ne dau nimic inapoi. ROMÂNI să ne luăm țarăa înapoi dacă vrem să avem ce lăsa copiilor și nepoților noștri.

  12. Romania este sabotata in primul rand de golanii de la putere , cei de afara saboteaza cu ajutorul otrepelor noastre .

  13. Mai bine ne reprezintă Orban la Bruxelles! Oricum noi suntem vânduți de fătălăii ăștia de politicieni. Îi dăm Harghita și Covasna cu condiția să ne reprezinte cum știe el mai bine. Decât scavi la UE și Ucraina(care oricum au luat Bucovina de Nord), mai bine ne aliem cu ungurii și polonezii.

  14. Ok, e naspa dar de ce nu cumpara guvernul cele 3 milioane de tone pentru a produce paine si a o da ca ajutor Moldovei, mai ales ca se confrunta si ei cu o criza? Sau Moldova sa vanda mai departe. Sau, mai bine, de ce nu exportam noi cerealele? Ce ne opreste? Avem si marea neagra si dunarea. Noi tot dam vina pe Ucrainieni. De ce nu se asocieaza acesti fermieri sa isi faca o fabrica de paine mare si sa vanda painea mai departe? In Romania, Moldova, Serbia, Bulgaria, dar pentru inceput in Romania. Si nu imi spune ca nu este piata fiindca nici nu au incercat. De ce nu cumpara guvernul acest grau? Oricum pretul graului a crescut international este un pret mai bun ca inainte de razboi. Si atunci?!!! 3 mil tone de grau valoreaza in jur de 750 mil Euro sau USD la pretul international. Doar nu se asteapta fermierii sa primeasca 200 mil de Euro, cand pretul graului a crescut si se poate vinde sau poate sta ca rezerva? Adica ce naiba toate tarile din lume cumpara grau, preturile au crescut, fermierii au avut atat timp sa gaseasca cumparatori si nu au gasit si acum se plang. Asta e in afaceri, mai pierzi clienti. Vine nu e a Ucrainienilor aici (si nici nu e adevarat ca in Portul Constanta iau numai marfurile Ucrainiene) ci in primul rand a unora dintre fermierii romani. Si are dreptate CE, daca e seceta anul acesta in Europa, nu ar fi bune aceste rezerve de grau? Graul se poate pastra cativa ani de asemenea. Adica chiar asa cersetori suntem (adica cei din agricultura) ca nu se descurca sa gaseasca clienti, cand oricum pretul international a tot crescut in ultimii ani?!!! Romania in general a ajuns prea dependenta de Uniunea Europeana, la orice chestie sa primim fonduri de la UE. Mai incetati cu faza asta, vindeti international si bagati mare. In loc sa fiti asa de disperati, puneti mana si asociati-va intre voi producatorii pt a gasi cumparatori mai usor. Plus nu cred ca oamenii din Romania nu ar cumpara paine de la voi daca v-ati face o fabrica de paine si sa actionati. Dar femierii din Romania? Multi ciuciu. Miscare, nici nu trebuie cine stie ce facut, faceti o fabrica de paine acum (oricum platiti bani pt fiecare tona de grau depozitat) si incepeti sa faceti paine si vindeti direct de la Fabrica! Sigur va iesi mai ieftina painea decat la marile lanturi si multi Romani ar cumpara. Sau faceti fabrici de paine in marile orase. Nici nu trebuie cine stie ce investitii plus aveti deja bani, cei 10 mil de Euro dati de EU. Cu 10 mil poti sa incepi cu cateva fabrici in marile orase apoi te extinzi. Si evident painea valoreaza mai mult decat daca vinzi graul ca atare.

  15. Votati un partid NAZIST. Un partid al revansei impotriva dusmanilor Romaniei. Sa facem ceva impotriva tarilor care ne obliga sa nu ne dezvoltam. Sa facem cam ce fac arabii contra…Nu inghit islamul, arabetii,,,dar parca mai au si ei dreptatea lor. Tot asa sunt f–-i , ca si noi. Si pentru ce? Pentru niste concedii amarate? Pentru a ni se permite sa fim servitori la ei? Sa va ia dracu’ pe voi astia (tradatori) care ati plecat „dincolo”. In loc sa veniti 4 milioane la Bucuresti, sa i atarnati in streang pe astia de ne conduc.

  16. @ Badila Cristian,
    Dar de ce nu pe voi, ăștia rămași, care ați votat tot aiurea din 2004 încoace?

  17. Dacă ai răbdare să citești toate comentariile, îți dai seama cu care parte a corpului gândesc românii.

  18. DACA TOT VORBIM DE UCRAINIENI IMI ADUC AMINTE DE O VORBA DIN POPOR CARE ZICE ASA :
    CE ISI FACE ROMANUL PARDON OMUL CU MANA LUI SE CHEAMA LUCRU MANUAL
    ASA CA…………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger