AcasăSOCIALRomânia plătește un milion de euro pentru un elev care nu face...

România plătește un milion de euro pentru un elev care nu face școală. Efectele devastatoare ale școlii online ineficiente

România plătește un milion de euro pentru un elev care nu face școală. Efectele devastatoare ale școlii online ineficienteRomânia plătește un milion de euro pentru un elev care nu face școală. Efectele devastatoare ale școlii online ineficiente

Antreprenorul Măriuca Talpeş susține că elevii români care au făcut ore online, nu la fel de eficiente precum cele din clasă, vor avea un salariu mai mic de-a lungul vieţii profesionale. În plus, aceasta punctează faptul că un elev care abandonează școala reprezintă o cheltuială de un milion de euro pentru stat.

Matematicianul şi cofondatorul al companiei Bitdifender, Măriuca Talpeş, susține că elevii români care au făcut ore online , nu la fel de eficiente ca cele de școală, vor avea un salariu mai mic de-a lungul vieţii profesionale, ceea ce în fapt reprezintă o pierdere și pentru el și pentru stat.

„Un an şcolar calculat pentru veniturile din ţara noastră i-ar aduce în plus (unui elev n.red.), respectiv, în minus dacă nu face acest an şcolar, 70.000 de euro de-a lungul vieţii lui. Un copil care ajunge să abandoneze şcoala va aduce costuri sociale pentru ţara respectivă, în jur de un million de euro de-a lungul vieţii. Accesul la job pentru aceşti copii care abandonează şcoala este cam 1 la 10”, a explicat Măriuca Talpeş, potrivit mediafax.ro.

La rândul lui, preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Şerban Iosifescu, consideră că este nevoie urgentă de investiţii în educaţie remedială. Prin urmare, materia trebuie recuperată în cazul elevilor care nu au putut ţine pasul cu şcoala online.

„Este foarte important ca să ştim că învăţarea online nu este mutarea învăţării din clasă pe calculator, adică filmarea unui profesor care scrie la tablă nu înseamnă că este o lecţie online. Trebuie să avem în vedere măsuri de recuperare, adică să facem o diagnoză cu ce s-a pierdut în aceste luni de închidere a şcolilor şi apoi să recuperăm şi în acelaşi timp să ne concentrăm activitatea de învăţare, ceea ce este esenţial ca să minimizăm pe cât posibil aceste pierderi”, a declarat acesta.

Un studiu recent realizat de Royal Society arată că Marea Britanie a investit o sumă enormă pentru a remedia situația din sistemul educațional – un miliard de lire sterline. Și Scoția face demersuri în acest sens – a anunţat că va angaja 850 de profesori în plus pentru a ajuta elevii să recupereze materia pierdută în timpul orelor online.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
169 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger