AcasăSOCIALRomânia nu mai are armată. Pe 1 Decembrie, defilează militarii străini din...

România nu mai are armată. Pe 1 Decembrie, defilează militarii străini din NATO

armata

Parada militară de Ziua Națională a României nu va mai fi a României. MApN a decis să invite 600 de militari străini din NATO, care să defileze în locul Armatei Române. Reprezentanții ofițerilor în rezervă spun că este o bătaie de joc la adresa cetățenilor și că acest lucru înseamnă că România nu mai are armată, fiind și un semnal clar că teritoriul țării noastre a fost pus la dispoziția NATO. 

Conducerea MApN a decis ca parada militară de 1 Decembrie să fie făcută, majoritar, cu soldați străini din NATO, pe motiv că aceasta ar reprezenta dovada aprofundării relațiilor țării noastre cu structura euroatlantică. Astfel, militarii străini din țările NATO vor fi aduși în Capitală, unde vor fi cazați timp de șapte zile, în vederea pregătirii paradei NATO, pentru că nu mai poate fi vorba despre parada Armatei Române.

”Ținând cont de statutul României de membru NATO și UE, alături de blocul de paradă vor participa și detașamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO și a Republicii Moldova. Participarea acestor detașamente reprezentative la parada militară națională reflectă aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Armata României și armatele statelor invitate în cadrul unor activități bilaterale, exerciții comune de mare vizibilitate sau al  misiunilor internaționale la care au participat în teatrele de operații. Ministerul Apărării Naționale va asigura, în perioada 26.11.-02.12.2022, transportul, cazarea și hrănirea militarilor armatelor străine invitate”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern emis de MApN. Documentul mai arată că este necesară aprobarea unor normative de cheltuieli pentru acțiuni de protocol pentru personalul forțelor armate străine participant la parada militară națională, întrucât aceste aspecte nu fac obiectul unor aranjamente tehnice, încheiate în baza unor memorandumuri sau acorduri.

Cheltuieli de peste un milion de lei

MApN a cerut Guvernului aprobarea, în scopul participării la parada națională organizată în anul 2022, cu ocazia Zilei Naționale a României, invitarea în România de către MApN a unui număr de 600 de persoane, care vor face parte din detașamentele armatelor statelor membre NATO și partenere. Pentru fiecare militar străin, MApN va cheltui suma de 1.820 lei, în cele șapte zile preconizate, ceea ce înseamnă cheltuieli totale de peste un milion de lei. Pentru masă, fiecare militar străin va avea alocată o sumă de 105 lei pe zi, pentru cafea, apă minerală, sucuri și gustări – 20 lei pe zi, iar pentru cheltuieli în vederea vizitării obiectivelor turistice din municipiul București și efectuarea de fotografii oficiale, 135 de lei. Personalul român însoțitor al detașamentelor armatelor statelor membre NATO și partenere va beneficia de 20 de lei pe zi pentru cafea, apă minerală, sucuri și gustări și 135 lei de persoană pentru vizitarea obiectivelor turistice din Capitală. Totodată, cazarea, asistența medicală de urgență și trasportul personalului străin se va asigura prin grija Ministerului Apărării Naționale, cu mijloace proprii.

Paradă cu forțe străine

Noi nu mai avem armată națională, nu mai avem conducere a noastră, și atunci, automat, parada militară de Ziua Națională se va desfășura și cu forțe străine, ne spune col. (r) Marian Tudor, președintele Asociației Militarilor din România. ”Am mai fost și noi invitați de zilele naționale ale altor țări, dar câte unul, doi, nu 600. Numărul acesta este jumătate din al celor participanți la paradă, poate chiar mai mult de jumătate, că nu mai avem efective. Reprezentativitatea Armatei Române de Ziua Națională va fi o bătaie de joc. Probabil vor să invite din toate structurile care sunt la noi, americani, francezi, polonezi și care mai sunt prin țară, că sunt mai mulți decât noi”, ne-a declarat col (r) Marian Tudor, președintele Asociației Militarilor din România. Parada militarilor străini este un semnal clar că teritoriul României este pus la dispoziția NATO, ceea ce nu este normal, ne spune și maior (r) ing. Dan Băzăvan. ”Asta înseamnă că am devenit o țintă vizibilă pentru ruși sau cineva vrea cu tot dinadinsul să devenim. Din punctul meu de vedere, asta este o provocare. Eu nu dau doi bani pe nicio armată NATO și pe niciun general care se află la conducerea Armatei României. Dacă acceptă așa ceva, înseamnă că nu este general”, ne-a precizat mr. (r) ing. Dan Băzăvan.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
10.844 afisari

42 COMENTARII

  1. De ce trebuie parada militara pe 1 Decembrie ??????? Ca sa ce, ca sa ne arate niste fierotanii date cu vopsea an de an si care nu fac nici cat o ceapa degerata?

    • Nu fiți supărați! De acum in colo, americanii au devenit români!Au ales sa defileze ptr.Romania,deci e inutil sa se laude cu SUA,noi îi recunoaștem că soldați români!

    • Care divizie 101 ???, in Romania sunt max 2000 de soldati americani !,CARE-I MERITUL ACELOR SOLDATI CA SA TREACA PE SUB ARCUL DE TRIUMF ??

  2. Adevaru ca nu oricine din armata poate trece pe sub arc. Dar e frumos sa treci si pe langa arc.

  3. Intai Decembrie nu ma e sarbatoare nationala
    Este o incropeala in care Iohannis si-a atins aberatia
    Un circ cu securistii !O brambureala insailata cu fala
    Cu fete de PNListi acri ,ce i-au incurcat sensul ,semnificatia!

    Credeam ca va ramane neatins neantinat ‘
    Macar acest simbol romanesc
    Dar Iohannis si globalistii sai de rahat
    A facut din ea un scenariu prostesc!

  4. Asta se întâmplă când votezi cu kuru și pui la cârma țări
    ca să te reprezinte ,un sterp și un impostor

    • Sekuristii masluiesc voturile de 33 de ani. Nu voteaza nimeni. Totul se falsifica de sekuristii globalisti. Totul e satanism put. Daca crezi CA votul tāu conteaza, atunci SOMN adânc in continuare!

      • Ghitza, zi-ne UN SINGUR NUME de sekurist care ”de 33 de ani masluieste alegerile” !
        Scrie-l tu si acela va primi ce merita de la cei care i-au fost colegi !!!
        Hai, fiindca altfel esti doar un papagal(pardon) .

        • Adevărul este că sistemul ,măsluiește totul , spală creieri și ii aduc pe ignoranți unde vreau ei. Dintr-un om cinstit te face in ochi celorlanți cel mai mare hoț, iar dintr-un hoț care a furat 7 case și alte măgării au făcut salvatorul României. Nu vă mai certați între voi să le faceți pe plac mizerabililor din politică. Țara este plină de cozi de topor.

  5. Romania nu mai are nici Constitutie asa ca ce sa mai vorbim! Magistratii nu mai pot fi sanctionati daca ignora prevederile CCR ca lea-ar afecta „independenta” fiindca asa a zis CJUE. Deci poti sa te speli unde nu rasare soarele cu art. 2 din Constitutia Romaniei si cu restul sa-ti faci cornete.

    • Pt cine nu crede ,ca istoria se repeta atunci se inseala amarnic ,situația este ca in ani 38 înainte de război armata română la nivel de înzestrare era făcută varza de partidele tradiționale vrăjmașie poporului român pnl și pnctd conduse de,un rege carol curvar și indiferent de nația română, exact c,am cum se întâmplă și azi, cu toți impostori di trădători de neam si țară ,care vandalizata toate resursele țări

  6. N-om avea noi armată dar avemvreo 2.000 de generali. AIA CONTEAZĂ!!!
    Avem zeci, sute de mii de „militaurizați” speciali care nu au făcutnimic, niciodată și au ieșit la pensie cepând cu 45 de ani, uneori cu pensia mai mare ca salariul.

    Acu, cinstit și corect, hOprea, măCiucă și alții ca ei pot fi socotiți militari???

    • Sute de mii de miltarizati sunt de sute de mii de ori mai importanți decât idioți de genul tau…

  7. COLONIA DE MANA A TREIA ROMANICA NU ISI DEZMINTE STATUTUL…FOSTA TARA ROMANIA A „EVOLUAT” IN MOD „GLORIOS” LA STATUTUL DE COLONIE ORDINARA UNDE OCCIDENTUL SI AMERLORCIA POATE URINA IN VOIE..FOSTUL POPOR ROMAN TRANSFORMAT IN TURMA ESTE FERICIT PENTRU STATUTUL DE SCLAVETE…..

    • Eu am postat si la 19:27 din Transnistrica , colonia de pe malul stang al Nistrului .

      • MAIMUTA ACTIVISTA I-ATI BANANA DE RIGOARE SI TACI CA IMPUTI FORUMURILE CU DUHOAREA INTELECTULUI TAU DE PRIMATA NETERMINATA…VAI MAMA VOASTRA DE SCLAVETI ACTIVISTI JEGARITI….CARE TASTATI GOGOMANII PENTRU O FELIE DE PARIZER EXPIRAT…

  8. Iar dom’ Bazavan ?
    De unde o fi avand atatia bani in Asociatia aia incat isi permite sa plateasca jde mii de lei cheltuieli de judecata?

  9. Bai maciuca, bai ametitule cirkar ordinar, adica bai ciukanezule obez, gras si prost, rad pana si salbaticii canibali ai lui Mobutu Sese Seko din Afrika cea democrata, bai maimutzoiule de jeneral de karton ghipsat 🙂 Bai ciukanezule, dar transmisia la tembelizor o sa fie cu sonor, sau fara, sa nu se auda cum o sa ii fluiere ca in biserica romanasii pe tradatorii adunati acolo ? Ha ha ha 🙂 Acum, la modul serios vorbind, din informatii sigure si eficiente, chiar de la baietii cu ochisprii mult prea albastrii, astia deja umbla in marile orase din Transilvania sa ii adune cu arcanul pe toti fraierii si fraiericii care au si facut cica armata, pana in 2006 !! Deci, in caz de ceva, aveti fix 1 zi sa o intindeti in Ungaria, si de acolo mai departe, fiindca ungurii nu o sa faca tabere de refugiati pentru romani la ei, numai pe cei care au si rude acolo stabiliti legal o sa ii lase, restul mergeti unde vedeti cu ochii !! Astia sunt deja disperati, umbla jandarmii cu tablagii dupa ei, sa le ia masura la viitori soldatei de plastic tefellsti, numiti si carne de tun gata ambalata 🙂 Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate, bai latrailor de sekurici de la Bukale, bai tradatorilor de neam si de colonie esuata semi-bananiera !! Si nu uitati, urmatorul Donbass va fi chiar in inima sudanistanului, adica in Seciume, in Har-Kov, o sa fi eacolo un macel de zile mari, de o sa vina toti prietenii vostri sa va ajute, incepand cu rusnacii salbatici, apoi ungurii, bulgarii, sarbii, albanezii, toti vor veni si vor uita sa plece minim 4-5 ani 🙂

    • Va dorim succes la macelarire.
      Macelariti-va pina ce vor pieri toti cretinii ca tine !!!
      Dar nu treceti muntii ca sa nu muriti, viermilor !

  10. IN 1944 ex regele Mihai saluta armata rusa intrata in Bucuresti ,doar ii oferise rusilor Romania pe tava +170000 de soldati ,ofiteri ca prizonieri de pe frontul de la Iasi, in acest an de intai decembrie va avea „onoarea ” sa salute trupele de ocupatie a coloniei zisa Romania ,actualul „guvernator ” si supus al Americii jonanis ! .
    Sper ca alde GURA CASCA SA NU-I FACA BUCURIA SA SE BULUCEASCA LA ACEASTA CAIALMA.

  11. Majoritatea dintre voi, tembelilor frustrați, ar trebui să fiți eutanasiate sau ținuți pe pastile la ospiciu. O mulțime de cretini care au văzut militari doar când se jucau cu maimuțoii in nisip, își dau cu părerea despre militarii români. Da ba, idioților, un militar, „special”, valorează de o sută de ori mai mult decât un „civil” cretin și frustrat !!!

    • Bai, Marine, bai cu cat esti platit ?
      Numa’ intre militari si civili nu existau comparatii !
      In rest, progresitii le- au incercat pe toate.

  12. România, mai are presedinte? Dar guvern, mai are România?

  13. Conducerea MApN „stabileste” sa defileze soldati străini in propria tara… ??? 😁😁😁
    Tare mult o sa ma bucur când o sa defilam romanii pe la Berlin in locul nemtilor sau prin Paris in locul francezilor sau prin Kiev in locul ucrainienilor sau pe unde o fi nevoie-n Africa 😁😁😁
    BALAN de la STS detine recordul mondial cu 25 de generali STS la un efectiv de 2700 de oameni. Ar putea sa defileze generalii si s-ar face economie si la cazare 😁😁😁
    Dar din câte stiu BALAN a inceput si acum pregatirea de defilare tot fără generali si tot fără de pistolete in dotare, ca si anul trecut … ca la pionieri 😁😁😁
    Avem bani de sedii STS dar nu avem bani de pensii si de pistoale 😁😁😁
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Ftnp1xaLqTaKsPUzNTHUiaiWPg4rggpS4MFvTFvMa6dsipe6SEZt7kM62emyfUcal&id=100011539861702

  14. Secoritatea lui Soros maslueste alegerile de 33 de ani Petrov povestea cum a fost dus la intalnirea cu capii statului paralel si unul din ei i-ar fi spus:Tu vezi-ti de treaba ca noi suntem ,,statul”Asa ca dragi romani alegeti pe cine trebue ca va iesi cine trebue!

  15. Eu gândesc și simt românește; m-am văitat, m-am tânguit… degeaba. Apa trece (ei, cei care cred că totul li se cuvine fără muncă), pietrele rămân.
    Eu sunt piatră. Încerc să fac tot ce pot bine, cu simț de răspundere astfel încât copiii mei (aflați în străinătate) să se poată întoarce într-o zi acasă unde să găsească liniște, voie bună și motive să rămână.
    Despre paradă: să vină, să defileze, i-om omeni dar tb să și arătăm că ai noștri’s fruntea: când cei străini vor trece îi voi aplauda, dar când or trece românii mei voi striga “Uraaaaa bravii mei” și voi flutura steag din toate puterile mele. Atât pot face cu puterile mele de acum, dar voi face!
    Cât despre cei “din capul statului”… Dumnezeu să le dea sănătate, dor și respect de glie și oamenii pământului ăsta.
    Ideea este că trebuie să clădim, să facem curat pt a ni se întoarce pruncii acasă și a avea unde să vină.
    Semnează: o mamă

    • Eu , cred că dacă românii mai au un pic de demnitate și mândrie ,să nu meargă nimeni lsa vadă parada, pt ca astfel vom sancționa trădarea si vânzarea tarii, dacă se vor duce ca maimuțele să bată din palme înseamnă că aproba trădarea si vânzarea tarii.Su t si alții în nato si ue si nu ling fundurile cum fac ai noștri.Dar românii i totdeauna s-au ploconit la străini,din pacate

  16. Buna ziua Ba voi sunteți sataniști sau sunteți cu poporul român voi vreți să ne distrugeți viața complecta care credeți voi sau dacă va jucați cu noi vom face că Columbia că cu voi nu se mai poate vreți să bagati și digitalizarea pe persone sataniști ce da nu o sa rausiti că o să ne adunam și va vom da jos și NATO și pe toți o sa vacem o grevă mare cate o sa vă fugărim care pe unde o să ieșim cu tote armele cuțite Sabi sacuri cosa și etc… Daca nu va liniștiți suntem daci nu suntem romani da nu o sa scăpați de noi așa ușor că vom anvinge cu voi și vom baga an pușcărie sau o să fiți anpuscati că cum o fost ciausescu sataniști ce sunteți voi noi ne rugăm la bunul dumnezeu sa va distrugă pe toți cei ce sunteți an potriva dacilor ok

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger