AcasăSOCIALRomânia, invadată de micii "TERORIŞTI"! Cine sună încontinuu la 112 ca să...

România, invadată de micii „TERORIŞTI”! Cine sună încontinuu la 112 ca să anunţe BOMBE

apel 112A sunat de 11.000 de ori la 112, deşi nu avea nicio urgenţă. Nici măcar amenda nu l-a oprit

Autorităţile acuză că s-au înmulţit apelurile la 112 în care se anunţă amplasarea de bombe în diferite locaţii. Din fericire, aceste ameninţări se dovedesc a fi false, dar poliţiştii, geniştii şi alte structuri pierd timp valoros şi irosesc resurse cu verificările.

Poliţia Română, prin structurile de prevenire a criminalităţii, derulează, la nivel naţional, o campanie de conştientizare, atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor cu privire la consecinţele pe care le are apelul fals la 112.

Copiii sunt micii „terorişti”

Multe dintre apelurile către 112 au fost efectuate de copii care foloseau cartelele SIM pentru susţinerea cursurilor online, a informat, astăzi, IGPR.

De fiecare dată s-a constatat că sesizările nu se confirmau, iar autorii apelurilor au fost identificați ca fiind, de multe ori, minori care, prin acțiunile lor, considerau că fac farse colegilor.

Totodată, a rezultat faptul că, pentru efectuarea apelurilor, erau folosite cartelele SIM atribuite copiilor pentru susținerea cursurilor on-line, pe fondul măsurilor dispuse în contextul pandemiei Covid-19″, arată comisar de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

„Gândeşte! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepseşte! Sună responsabil!” transmit poliţiştii, care vor să atragă atenţia cu privire la consecinţele legale şi psiho-sociale ale acestor fapte”, a atras atenţia şi IGPR, într-un comunicat.

Apelurile false, amenzi 2.000 – 4.000 lei

Legislaţia din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

În ultima perioadă, la nivelul Poliţiei Române, au fost semnalate apeluri la numărul de urgenţă 112, prin intermediul cărora persoane necunoscute sesizează amplasarea unor dispozitive explozive în diverse locuri, inclusiv unităţi de învăţământ.

După dispunerea măsurilor operative specifice şi efectuarea demersurilor legale, de fiecare dată s-a constatat că sesizările nu se confirmau, iar autorii apelurilor au fost identificaţi ca fiind, de multe ori, minori care, prin acţiunile lor, considerau că fac farse colegilor”, mai susţine IGPR.

În anul 2021, structurile Poliției Române au intervenit la 874.662 intervenții la 112, iar în 158.085 de cazuri, apelurile nu s-au confirmat.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mariti amenda la 7000 lei si puneti-i pe ”parinti” sa plateasca toate cheltuielile cu deplasarea echipelor antitero.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger