AcasăSOCIALRomânia intră în război? Se schimbă Legea mobilizării pentru apărare

România intră în război? Se schimbă Legea mobilizării pentru apărare

La MApN sună încorporarea

Ministerul Apărării Naționale a emis un proiect de act normativ care schimbă din temelii Legea privind pregătirea populației pentru apărare. Astfel, românii plecați în afara țării vor avea doar 15 zile la dispoziție pentru a se prezenta la încorporare, din momentul declarării stării de război. Totodată, moldovenii de peste Prut, care și-au redobândit cetățenia română, vor fi și ei obligați să îndeplinească serviciul militar.

Una dintre cele mai importante modificări legislative este aceea că rezerviștii vor putea fi mobilizați chiar și fără declararea stării de război, pentru îndeplinirea unor misiuni pe o perioadă determinată, potrivit nevoilor instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale. Acest lucru înseamnă că toți cei care au făcut armata vor fi obligați să deservească MApN, suplinind, astfel, deficitul de personal provocat prin demisiile în masă ale militarilor, care a vulnerabilizat Armata Română. În cazul declarării stării de mobilizare generală sau de război, cetățenii încorporabili (bărbații cu vârste între 20 de ani și 35 de ani), rezerviștii voluntari și rezerviștii vor avea obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare. Prin excepție, la instituirea stării de asediu sau la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetățenii încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecați temporar în afara țării, vor fi obligați să se prezinte, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data notificării, la centrele militare în evidența cărora se află, în vederea clarificării situației militare și, după caz, a înmânării ordinului de chemare. Prin notificare se înțelege înștiințarea oficială scrisă, la adresa de domiciliu din România, cu privire la obligativitatea prezentării la centrele militare. Neprezentarea la centrele militare a persoanelor încorporabile și a rezerviștilor constituie contravenție și se sancționează cu o amendă de până la 29.000 de lei. O depășire cu 3 zile a termenului de prezentare la centrele militare constituie infracțiune.

Studenții de la Poliție intră în serviciul militar

Serviciul miliar activ se va îndeplini de către elevi, studenți militari, studenți de poliție, studenț de poliție penitenciară sau cursanți în unitățile/instituțiile de învățământ din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniu apărării și securității naționale, cu excepția elevilor colegiilor naționale militare, se arată în proiectul de lege al MApN. Totodată, în serviciul militar vor intra și studenții din instituțiile civile de învățământ superior, școlarizați pentru nevoiele MApN sau ale altor instituții cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale. Potrivit proiectului de lege, persoanele care au dobândit, prin adopție sau prin acordare la cerere ori au redobândit cetățenia română vor fi obligate să îndeplinească serviciul militar.  Pentru clarificarea situației militare, centrele militare pot chema cetățenii încorporabili, recruții și rezerviștii de cel mult trei ori pe an, în condițiile în care în legea actuală se prevedea chemarea o singură dată pe an.

MApN recunoaște vulnerabilitatea

Proiectul de act normativ a fost inițiat pornind de la interesele naționale de securitate și de la faptul că apărarea trebuie să constituie un efort colectiv al întregii națiuni, dezvoltarea rezervei operaționale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară și serviciul militar în calitate de militar voluntar în termen, fiind o necesitate care va conecta sistemul de forțe active cu rezerviști. ”Scopul final este realizarea unei forțe letale, dar echilibrate, capabilă să îndeplinească un spectru larg de misiuni și care să echilibreze adecvat raportul dintre componenta activă și cea de rezervă. În acest context, este imperios necesară adoptarea în regim de urgență a măsurilor propuse, întrucât amânarea acestora ar vulnerabiliza modul de acțiune și capacitatea operațională a Armatei Române, toate aceste aspecte vizând interesul MApN”, se arată în proiectul legislativ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
63.777 afisari

162 COMENTARII

    • Uite asa:
      ”Prin notificare se înțelege înștiințarea oficială scrisă, la adresa de domiciliu din România, cu privire la obligativitatea prezentării la centrele militare.”

      Deci, rudele sau cine are grija de casa din tara trebuie sa-l anunte de urgenta pe cel notificat, ca sa nu ia 29.000 lei amenda sau pirnaie.
      Gata cu democratia si cu comunismul capitalist.
      La razboi sau la ocna !!!
      Sa mai rideti si sa aveti bale rosii la gura impotriva militarilor actuali si a pensionarilor militari.

      • SA MOBILIZEZE PA MA _ SA! CE TREABA AM EU CU ARMATA?. NU MA INTERESEAZA CA PTR MINE-I TOT UNA DACA VIN ALTI HOTI SAU RAMAN TOT ASTIA. CINE A FURAT SI ARE CEVA DE APARAT SA APERE. VA F U T!

        • Fereasca Domnul! O sa vezi ce interes al dracului o sa ai dacă se pune problema.Cu siguranță n-ai auzit de Curtea martiala.!

          • Că carne de tun nu prea ar merge nimeni vere, astăzi contează cel mai mult tehnica militară, nu vezi ce se întâmplă în Ucraina cum mor pe capete cei mobilizați recent și fără experiență de luptă plus că nu au în dotare armament greu cat au rusnacii!

        • oarecum ai dreptate , este imdiferent daca primest salarul de cacar in lei sau in ruble,
          in romania in curand platesti impozit si pt aer

      • Vreau si eu ce a băut ăsta!

        • @OKW AM ALES DACA SUNT NOROCOS CU SUSPENDARE DACA NU 1-2 ANI LA FACULTA,UN TOVARAS A OMORAT UN OM SI MAI PUTIN DE 3 ANI
          Art. 435.
          (1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
          TE PUPA FRATELE MEU!!! DOAR CA ARE MAI MULTE FETE
          👿😈👿😈👿☠💀😈☠💀😈👿💀☠😈☠👿💀👿☠👿😈👿☠💀☠👿😈👿💀☠👿😈👿☠😈💀👿☠😈☠💀☠😈☠👿💀☠😈💀😈👿💀☠😈👿💀😈👿☠😈💀👿😈👿😈
          NU TE OBOSI SA LE NUMERI.SUNT 66 SE POATE SI 6 6 6

      • Astia cf legii imi pot mobiliza tatal de 62 de ani care abia merge in baston dar pensioneaza paraziti din armata si politie la 45 de ani.

        • Sa meargă la război Johhanes și tot guvernul care ne conduc ,poate in felul asta scăpăm și noi de trădătoriide țara și după aia venim și noi la război!!!

      • Omule ,ești intr-o confuzie totala.Ce treba are tara cu personajele amintite de tine?Apropo,Ucraina este o tara cu mult mai corupta ,dar oamenii aia nu pun problema ca tine.

    • Si ce am eu de aparat? Mc Donalds, Carefour, OMV , mosia lui basescu de la Nana (450 de hectare) cumparata din vanzari succesive ? Ca nu ne mai apartine nimic. Sa-si apere ei singuri investitiile.

    • Cei din afara tarii au timp 15 zile sa se prezinte la centrul militar ,cu ordinul de verificare,pe raza caruia isi are domiciliul.La prezentare centrul militar prin ofiterii recrutori stabileste care din cei care s au prezenta corespunt unor arme sau specialitati militare necesare in acel moment,.Daca un tanar din afara tarii a fost selectionat primeste pe loc un ordin la incorporare si foaia de drum necesara deplasarii in OI se precizeaza clar data ora,adresa unitatii la care trebuie sa se prezinte.Odata cu prezentarea la unitate este considerat incorporat.

      • Tu ești tîmpit sau doar idiot?
        Cine a plecat din țară a plecat tocmai ca să scape e nenorociți ca măCiucă, hOprea, de cei 2000 de generali, de cele câteva sute de mii de militaurizați speciali și milioanele de ploșnițe bugetare.

        • Sa fie reintrodus serviciul militar obligatoriu . 3 ani marina si 2 ani ceilalti (ca-s generatii numeric mici) Eu sunt gata sa fac instructie cu ei. O sa le scot prafurile si bautura din ei, o sa le scot cerceii cu tot cu urechi.

        • Tampitule, esti agent al imperiului decadent american, lasa ca marele popor rus face ordine in Rominia. Va culturalizam noi, cine se opune o sa regrete la Kolyma. Stalin si poporul rus libertate ne-au adus!

        • Omule ,ești intr-o confuzie totala.Ce treba are tara cu personajele amintite de tine?Apropo,Ucraina este o tara cu mult mai corupta ,dar oamenii aia nu pun problema ca tine.

      • @Cosinschi C. IA UITE CATI SUNTETI 500.000 RAZBOINICI.LA TERMOPILE AU FOST 300.O LEGIUNE AVEA 6.000.PENSII SOLDE ETC.ACU LUPTATI
        ”Preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti, care reprezintă împreună aproximativ 150.000 de membri din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, familie ocupaţională care însumează peste 500.000 de angajaţi, solicită o întâlnire cu dumneavoastră ca reprezentant al puterii executive care asigură funcţionarea echilibrată a instituţiilor României, la care să participe şi miniştrii Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Justiţiei (MJ) şi Ministerului Finanţelor (MF), care au rolul de a realiza politica guvernamentală în domeniile lor de specialitate, în concordanţă cu interesele naţionale şi cu aplicarea întocmai a legilor adoptate de Parlament”, arată sindicaliştii în documentul transmis premierului Nicolae Ciucă.

    • Cu esofagul securistilor adanc bagat in jurul p ulii. Mai bine glontul decat slugarirea mafiei de stat si de partid care va dubleaza facturile si va cauta cu rabojul ANAF-ului ! Moarte banditilor !

    • DOAMNELOR SI DOMNILOR
      Se pare ca nu mai aveti simtul umorului.Stim Cu Toti ca Armata Romana e Criminala Tradatoare Infractoare.1907.1944.1989 Iar de Atunci tot Asa
      Toti Stim Ce Inseman APV-ist.Armata Pe Viata Sau Popotar Sau Adunatura De Prosti Si Pierdere De Vreme.
      VOI DEMONSTRA ACESTE LUCRURI.
      ACEASTA LEGE E FACUTA DE NISTE JURISTI MILITARI DIN SPECIA GENERALULUI PATRU STELE CAPACE BERE OPREA IZMANA-ADICA AI MAI CU „FRUNCEA LATA” DIN EI..
      PAI CE SCRIE….
      „Totodată, moldovenii de peste Prut, care și-au redobândit cetățenia română, vor fi și ei obligați să îndeplinească serviciul militar.”…pai aia nu sunt o tara,sunt un teritoriu,gagauzia,transnistria,la ei fetizele au ajuns mai scumpe ca-n romania ca-s toate in italia,mai sunt vreo 2.6 milioane locuitori in rss moldoveenasca…cam cat ruina de bucuresti….aia niste sute de mii pe la rusi…niste sute de mii pe la ioropa….niste vreo 100 de mii probabil pe la romanica…aia nu isi apara nici tara lor..ca aia nu e tara…,e un teritoriu….ca idee de Viitor…Pentru Mine…Asa Ceva…E O Oportunitate…Transnistria…paradis…adica Macara Mafiotzenie Cinstita Pe Fatza…Dar sa revin la subiect….declaratie…nu va agitati…am verificat INFO din cateva surse si par peste 300.000…„Secțiile de votare trebuie să fie suficiente pentru a asigura participarea tuturor doritorilor care vor să voteze la alegerile parlamentare de pe 11 iulie. În Occident, Uniunea Europeană și alte țări sunt circa 400.000 de cetățeni cu dreptul de vot și din acești 400.000 au votat peste 250.000, adică mai mult de 50%. În partea ceea, în Rusia, tot sunt 400.000 de cetățeni, dar au votat doar 12.000. În Transnistria sunt 200.000 de cetățeni cu drept de vot, dar au votat doar 30.000…. Păi, unde-i dreptatea în cazul ăsta? Dacă vrem să fim sinceri și să asigurăm dreptul la vot, trebuie să asigurăm dreptul egal și la cei din Occident și la cei Rusia, și la cei din Transnistria”, a declarat Igor Dodon.”….ASADAR DIN 300.000 PRESUPUN CA EXISTA CETATENI MOLDOVENI IN RUSIA CARE SI-AU LUAT BRELOC DE LA CHIORU BASESCU SI CETATENIE ROMANA…CAT DE TAMPITI POT FI JURISTII SI JURISTELE DIN ARMATA SA DEA O LEGE PRIN CARE SA-I CHEME PE AIA CARE MUNCESC IN RUSIA CA SA LUPTE PENTRU ROMANIA…PENTRU O TARA CU CARE DE FAPT NU AU NICI O TREABA…IN AFARA DE UN NENOROCIT DE PASSPORT PENTRU UE…..QUQ ADICA- quod erat demonstrandum.ARMATA ROMANA CRMINALA TRADATOARE LASA INFRACTOARE HOATA PROASTA INXESTRARE CAPACITATI CAPABILITATI 0.

    • Cetățenii români vor primi o scrisoare de notificare la dominiliul declarat din România. Iar persoanele în cauză sunt obligați să se prezinte la Centru militar arondat localității de domiciliu în 15 zile de la primirea citației. Simplu.

  1. O lege care trebuia de mult actualizată potrivit noilor situații geo-strategice, nu trebuia să fie un război la granițe pentru acest lucru. Legea, este totuși perfectibilă, aici este rolul Parlamentului și al specialiștilor.

  2. ”… cetățenii încorporabili (bărbații cu vârste între 20 de ani și 35 de ani), rezerviștii voluntari și rezerviștii vor avea obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare ”. Dar cei trecuti de 35 de ani, care nu au fācut armata? Cā nu e clar. În orice caz, daca se legifereaza, at fi o alta crima împoyriva poporului roman, pentru ca nemernicii analfabeti, santajabili, îmbuibati, vânzātori si tradatori de tarā, care meritā glontul, vor sa trimitā tati, soti etc. sā îl încaseze în locul lor, în conflicte în care ne. târāsc numai pentru ca stau ei caprā la criminalii globalisto-satanisti. Sā se duca la rāzbel ei cu plozii lor, si cu trompetele din media, gen Gâdea, Chirieac, Ciurea si altii. Cine îti creste copiii daca tu o mierlesti? Statul mafiot? Haida-de.

    • aia de nu au facut armata pot fi instruiti 3-4 zile si trimisi in linia intai sa fie tinte ptr Ivan.

    • Citesc și mă minunez: mare este prostia melteanului român!
      Cum să pui românul analfabet să facă armata?
      Păi dacă îi pui pușca in mână și îi spui că este iPhone, prostul chiar crede!
      Plus că sigur că mai mult de 50% din ei ar dezerta la ruși… că lor le plac bărbații adevărați gen Micul Napoleon cel Crăcănat.
      In final: România își merită soarta cu așa bărbați cu fuste.

  3. Mă-ta întră în război! La cratiță, matracuco! Iar nu ți-ai luat medicamentele? Sau ai tras ceva pe nas?

    • Totusi pe cine aparam? Pe aia cu pensii speciale , pe hotii de parlamentari, pe aia ce primesc salarii de 11 mii € /luna? …Mai bine ziceau că noi asta cu salariul minim pe economie trebuie sa fim carne de tun si sa aparam hotii ce au jefuit si batjocorit natiunea română?

      • Da ai înțeles foarte bine, doar un lucru și omis, să lupți împotriva acestor escroci cu asemenea salarii accepți tacit tot.
        Un om simplu fura ceva infim, cei ce aplică legea cu sumele spuse anterior îi dă 3 ani cu executare, un escroc in uniformă fura fondurile operative de 700 mii E , face acord de recunoaștere a vinovăției și ia 3ani cu suspendare.
        De ce nu urli omule la guvernul de escroci?
        Vă vine să credeți sau nu sunt cauze și spete pe infracțiuni de corupție pe dare și luate de mită gen 2l vin, 2kg brânză , asta e justiția noastră.
        Rușine de justiție.

        • Practic, traiul in acest sistem existential isi pierde orice sens – de aici nu poate iesi decat o canibalizare , deja declansata impotriva celor multi ! Romania e ca un Caine plin de Limbrici care targe sa moara – O data cu el crapa si parazitii..

          • Nu o sa fim departe de o canibalizare reala in urma maretelor decizii politico-economice luate de tradatorii care ne conduc. Iar noi trebuie sa-i aparam, pe ei si pe firmele care spoliaza Romania (oemve si schveihofer sunt doar doua din putinele vizibile).

  4. Război cu cine?
    În OTAN e mai toată Europa , China e departe, Rusia se chinuie, este de paie.
    O altă înfricare, alt praf în ochii.

  5. Aia care au facut armata au peste patruzeci de ani si sant rupti de munca si greutati.Aia intre douazeci si treizeci si cinci de ani,cu gleznute goale si pensati,vor muri din prima zi de lupta.Si nu demisiile in masa au vulnerabilizat Romania ci politica nenorocita pe care o duce-ti de treizeci de ani.Unde-i nato ca mai zilele trecute marele strateg Ciuca spunea ca Romania niciodata nu a fost mai in siguranta ca acum.A-ti desfiintat armata obligatorie sa intram in nato,ca asta ne trebuia,dar armata facea barbati din toti efeminatii pensati cu pantalonasi mulati si glezne goale.

  6. Pana una alta bravii romani etern plecati in vacante se lupta cu rechinii prin Egipt,cu ghetarii prin Italia .Nu exista accident sau catastrofa pe planeta de unde sa lipseasca romanii.Nu vor mobiliza pe nimeni ,trei sferturi dintre romanii activi ,tineri si sanatosi au bagajele facute.Poate cei cu pensii speciale sa mai apere Baraganistanul fiidca sunt motivati financiar.

    • Aia cu speciale chiar trebuie sa puna mana pe arma sa apere tara care le-a dat ceva in plus fata de cat meritau.

  7. Totusi pe cine aparam? Pe aia cu pensii speciale , pe hotii de parlamentari, pe aia ce primesc salarii de 11 mii € /luna? …Mai bine ziceau că noi asta cu salariul minim pe economie trebuie sa fim carne de tun si sa aparam hotii ce au jefuit si batjocorit natiunea română?

  8. Romanii cand vor pune mana pe arme trebuie sa lupte in primul rand cu inamicul din interior,si apoi cu invadatorii staini.

  9. As vrea sa vad cine e prostul de afara care sa vina in 25 zile. Sa lupte cei ce baga tara in razboi. Daca stateam in banca noastra acu nu era acest stres

  10. Pentru cei care nu vor sa participe la apararea tarii: Voi nu trebuie sa aparati ceva. Prezentati.va la mobilizare si pregatire/instruire. Cand veti fi trimisi la lupta, predati.va din prima. Asa ve.ti avea certitudinea ca ramaneti romani

    • De ce să se predea? Nu mai bine să bage câte un glonț în puliticienii sau specialii pe care-i știe?

  11. @Bă fi-rați ai dracu cu gradele de pe voi, ! Nici zăpadă nu mai e de la câte grade ați pus pe voi și a crescut și deșertificarea cu temperatura, ! ‘ ?

  12. Sa le dea Dumnezeu mintea cea de pe urma sa nu ne bage in razboiul altora care ieti erau prieteni azi fac afaceri dar se cred dusmani si asupresc tot pe cei mici!!Dumnezeu sa ne ajute si ocroteasca iar astia mari sa se bata ei pe orgolii!!!

  13. da plogaciosilor va este frica de armata de-abia va aștept sa va instruiesc putina alergare putina lipsa de somn putina lipsa de mincare ceva trageri ce va speriați asa mergeți la sala dati o groaza de bani la serviciul pt tara este gratis hai ca nui asa de greu tara asta are nevoie de Barbati si Femei care sa ne apere la 6q de ani asi fi mindru sa fiu în serviciul patriei din nou am servit un an și sease luni între 1980 octombrie și 1982 aprilie sa auzim de bine va promit roabe de transpirație la instrucție haha

  14. In momentul in care ati scos armata obligatorie trebuia sa incepeti formarea unei armate profesioniste ,zdrentelor,nu sa ne luati la 50 de ani la razboi,dupa 30 de ani de munca,panaramelor.

  15. Abia astept sa lupt sa apar averea taranilor care conduc si au condus Romania.
    Eu am doar datorii, merita sa lupt pentru datoriile de la banca.
    Cine are investitii in Romania, sa vina sa se inroleze.
    Romanii nu auce apara!

    • Mai avem de aparat si facturile DUBLATE la electricitate si Gaz plus pretul la combustibil ! Pai ce? tot actionariatul securist nu tre’ sa futha curve de lux in continuare ?

  16. Eu in locul “conducerii țării” as fi foarte atenta cui dau arme …. ca oamenii sunt foarte nemulțumiți de ei …. si nu se știe ce Ținte își pot alege uni 😁😂😂👋

  17. @ Cică au rămas unii d’ăia instruiți de Soroș care nu au făcut primul milion și strâng ăștia armată să facă rost de milioane și pentru ăia mai proști de la Soroș, care nu au strâns încă primul milion, ?

    • M-am pisat pe mine de ris…sa vezi frate cum vin romanii buluc din europa,de nu o sa faca fata românia sa le dea arme..multi o sa vrea sa lupte doar cu prastie sa apere pe ce urăsc cel mai mult românii politicianu si statu român.. Ba voi va uitati in oglinda dimineața??😂😂😂😂😂

  18. & Proiectul lu’ Vasile Dîncu, să învețe pe neinstruiți să tragă cu pușca pentru milionarii lu’ Soroș, ?

  19. Înrolat fiind aș vrea să rezolv niște probleme pe Dâmbovița prima dată,apoi mă predau rușilor pt că eu pt ukrainski și Soros NU VREAU SA LUPT

    • Pai bai conducătorilor pai voi ce treabă aveți cu tara românească că unul e Neamț,unul e arab unul e ungur pai ar fi mai corect sa ai chemați pe aia la care ați vândut Romania pe austrieci,nemți,etc nu va apăra nici un cetățean român pe voi vânzătorilor.acum sa va văd că aveți nevoie de popor până acum va ați bătut joc,și încă ceva băgatil pe Iliescu linia întâi și pe Udrea

  20. & Englezii sunt lideri la fotbal și Dîncu cu Dan Petrescu ,care a jucat la Chelsea Londra, caută milionari instruiți de Soroș , și să mai și facă alții, prin colonii, să ducă cu Soroș la Banca Anglei, de unde a luat Soroș să se facă miliardar și unde v-au dus șă din tezaur, alții, ?

  21. O lege care te lasă fără grai. De ce nu face din nou armata obligatorie? Acum la drept vorbind ce să apăr? Să lupte cu arma cei cu pensii speciale, latifundiarii străini care sunt proprietari la noi….Ce industrie de apărare avem?

    • Corect.Dar ai putea, spre exemplu, dacă tot vei avea o armă pe mână, să bagi câte un glonț în fiecare politruc și special pe care-l cunoști. Sau în „patronii” ca Nicolae, Copos, Cataramă….

  22. Ok, noi mergem sa ne apărăm tara,iar ei vor sta și dorm in parlament, își umplu buzunarele, prospera…..dar ei parlamentarii nu servesc patria pe front@

  23. & Bă, ăia care au făcut armata pe vremea lui Ceaușescu au fost instruiți să apere comunismul și societatea socialistă multilateral dezvoltată, fiind o instrucție asigurată și plătită de ăia din acele vremuri și incompatibilă cu strategiile militare actuale și cerințele de instruire și de apărare solicitate de milionarii lui Soroș și de NATO, ?

    • Faraoane, diferă doar arma, tîrîșul, saltul și lupta corp la corp rămâne. Și da, pe vremea aia aveai ce apăra.
      ACUM SĂ VINĂ COPOS ȘI CATARAMĂ SĂ-ȘI APERE AVERILE.

  24. Sa meargă Iohanis sa apere tara. Noi nu mai avem tara. E vândută. Sa vina cei care au cumpărat o sa și apere bunurile nu noi . Nu voi face un pas pentru nici o tara .Tara nu face nimic pentru mine. A ti vândut tot iar noo sa murim ? Nu va e rușine? Aveți salarii și prime de zeci de mii de euro și mergem noi fraierii s murim sa c apărăm averea? Da daca primesc o arma primul veți fi voi pe lista . Ne luotam cu rusii ca voi santeti tare în canta? Mergeți voi .

  25. & ,,Deci” (Ion Cristoiu – exprimări), în mod firesc apar contradicții ideologice , strategice și funcționale din programele de instruire și formare a „reflexelor organizaționale” specifice fiecăreia dintre epocile parcurse, organizări socio-militare care antagonizau sistemele politice aflate în dispute, ?

  26. & Vă dă bani Soros să le „oferiți” apărare și instrucție militară ălora de i-au pregătit militar comuniștii, ? O chestiune oarecum problematică și probabil și cam „toxică”, „funcțional”, observată probabil și prin statisticile de după 1989, ?

  27. Gata, mâine vin și mă înrolez….dar cu o condiție :
    Să mi se alăture toții jidanii care locuiesc actualmente in România!

  28. & Vă „rulează” ăștia pe financiar toată acumularea istorică pestilențială a imperiilor și coloniilor, „Rasputini” „vă modelează” , să le slujiți interesele ideologice și materiale, ?

  29. & Patriciu, Adamescu, Condrea, Imre, Păunescu, Frunzăverde, CV Tudor, Andrei Gheorghe, Sechelariu, Attila Verestóy, Gyuri Pascu, ăia de la Compact, etc. , au rezista atât cât au rezistat, ?

  30. & Prin Ucraina ,un fel de „relatări” (reluări) despre interesele din vremea primului război mondial și înlăturarea ultimului împărat al rușilor, ?

  31. Bai maciuca, adica bai ciukalaule, adica bai niku ciukanezu, o sa astepti de macar 100 x 15 zile pana o sa ne pezentam toti cei de afara la incorporarea ta de tot kakatul, bai kakatule obez cu ochi !! Ha ha ha 🙂 Dar de ce nu 13 zile, sa fie cu noroc, sa fie bine ca sa nu fie rau !! Ha ha ha 🙂 Bai ciukalaule, nici un ungur din Transilvania nu o sa lupte pentru tine si sleahta ta de jenerali de karton senili si de lipitori speciali care se pensioneaza la 42 de ani, ca si kurkubeistul de gheorghitza muitza, ai vazut bai ciukalaule ce s-a dat si ala la fundulet la spitalul sri-ului, stie si el bine ca umbla niste unii prin Bukale sa il umple de ceva plumb, pe bune acum, bai drebedeule gras inutil !! Te salutam din Ibiza, bai Cap de Pork uflat de 140 de kile, nu uita sa gasesti destula carne de tun printre aduntura de cobai multilateral vaxxinati in cap ai lui arahat si prafila, numai acolo ai sanse sa iti mearga cu povesti si amenintari de tip gestapovist pe care le faci, bai trepadusule komunist tampit !! Sa nu uiti sa astepti mult si bine, noi va vom urmari cu multa atentie si ingrijorare de pe niste insulite mici din Oceanul Pacific, sa nu uiti sa trimit niste speciali cu cohii albastrii, sa le afumam bine de tot kurkubeul, o sa le placa sigur !! Ha ha ha 🙂 Bai niku ciukanezu, suge si tu o banana !! Si acum, canta si tu cu noi: Am cravata mea si sunt pionier, Ma mandresc cu ea si sunt pionier !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Niku Ciukanezu Macht Frei 🙂

  32. & Cică că să le susțineți globalizarea, U.E. și Commonwealth, că voi cu Piți (Satana) al vostru și cu oina („oi na”), nu le aveți cu banii și cu valorile și să îi duceți la capitala financiară , la „city” al bancherilor, să vii păstreze ei, că u mai scăpat ei și de Soroș și de Abramovici, ?

  33. ZII MACIUCA !,CU SI FARA STELE TOT MACIUCA RAMANE INFANTERISTUL DE LA MARINA CALAREATA !.
    AZI NU-TI MAI IESE ROMANUL IN IZMENE LA ATAC DIN TRANSEU CU BAIONETA LA ARMA !,AZI POTI SA STAI ACASA IN PAT SI SA TE PLEZNEASCA CU O RACHETA CU TRASEU CONTROLAT PRIN GPS PLECATA DE LA SUTE DE Km !. PENTRU RAZBOAIELE DE AZI NU ORCE TOLOMAC SAU ANALFABET POATE UTILIZA ARMAMENTUL DIN DOTARE !,IAR CA SOLDATUL SA AIBA CEA MAI MICA SANSA DE SUPRAVIETUIRE TREBUIE INSTRUIT ,ANTRENAT ,ECHIPAT ,IAR ASTA NU SE FACE PESTE NOAPTE .
    CAND LEGEA VA FI PENTRU TOTI SI VA FI RESPECTATA !,ACELA ESTE INCEPUTUL REINSTRUIRII ,REEDUCARII ACESTUI POPOR .
    CAND IN SCOALA SE VA PREDA IAR ISTORA ACESTUI NEAM POATE SE VOR MAI GASI SOLDATI CARE SA MOARA PENTRU ACEASTA TARA.
    CAND TU GUVERN SI VOI POLITICIENII CORUPTI ATI LASAT PE DRUMURI 5 MILIOANE DE ROMANI CE SUNT PRIBEGI ,CREZI CA EI SE VOR INTOARCE SA APERE ROMANIA ?,ROMANIA NU SE POATE APARA DE TRADATORII SI DE HOTII DIN TARA ,,NU NE MAI TREBUIE ALTI DUSMANI .
    ACUM DESCHIDETI OCHII ,POVESTEA CU PROIECTUL DE ACT NORMATIV AL MAPN VINE IN CONTEXTUL SUMMITULUI DE LA MADRID UNDE SE VANTURA UN NATO DE 300 000 MILITARI !,SA TE TII CHELTUIELI LA BUGET,ATI UITAT CE V-A VANDUT KAMALA SI CE A PLUSAT JOHANIS 2,5 % CHELTUIELI MILITARE DIN BUGET !,S-A MAI GASIT ALTA SCULA SI POFTEA BA 3% DIN BUGET ,DOAR NU DADEA DIN BUZUNARUL LOR !.
    NATO NU-I CONDUS DE STOLTENBERG ,AMERICANII FAC JOCUL,IAR PENTRU ASTA VOR CARNE DE TUN ,TOT EI SUNT SI CEI CARE ISI BAGA COADA ,RESTUL S-A VAZUT ! SI SE VEDE !.

  34. & Pă Soros l-au făcut „contributor” la interesel lu’ Banca Angliei și le-a mai dus și alții , ?

  35. & ,,Deciii”, cică pă Regina Angliei ar fi „realizat-o” cu ăla de’i zice „George englezu’ ” ,al „câțâlea”, că și Soroș cu „georgeală”, ?

  36. Eu banuiesc ca in momentul in care suna mobilizarea, o sa se intimple exact ca in Ucraina: toti bombardierii si smecherasii(parlamentarii, etc) ori vor fugi ori isi vor pune la adapost plozii, amantele, samd.

    Eu ma voi lasa mobilizat dupa ce toti burtosii si cefele grase din parlament, prefecturi si primarii vor fi mobilizate si vor fi in prima linie. In fond si la urma urmei nu e deloc greu sa o fac pe Rambo prin padurile patriei.
    Pina la urma 6000 euro amenda nu e atit de grav

  37. & Mulți de George „holtei bătrâni” și ghinioniști, probabil că satistic mai muți decâtia decât alte nume, probabil că încă așteaptă „să le rezolve” Regina Angliei și cu Soroș, ?

  38. Am lucrat an armata 9 ani șofer ne-au dat afară au spus că vor să facă armata de profesioniști eu ne având bacul, acum au nevoie de noi suntem buni.

  39. Să meargă cei ce ne-au băgat în UE și cei ce au fost în poliției în armat care au ieșit la pensie la 40-45 și iau pensie speciale unde sunt generali țări

  40. Bine, ne inrolam. Trebuie sa ne aparam Patria. Vom incepe cu viermii care, de treijdoi de ani, o vand si care, tot de treijdoi de ani, comit genocid asupra poporului roman. De la Ilici, Tzapul Emil, Bashescu, Joianis in jos. P-ormā mai vedem.

  41. Ce dracu sa aperi, preturile care explodează, salariile care stacneaza sau scad ca de crescut nici vorba, sa nu mai vorbim și de restu alocații, pensii etc., etc. Sa apere yohanis cu masa și cu neamu masi de hitlerist,si tot guvernu cu toate partidele lor cu tot, ca era mai bine pe vremea când exista doar un rege…

  42. Sa ne suga MaCiuca cu armata lui! Pe cine sa apra? Pe jigodiile din parlament? Sa-mi puna arma in mana ca ei sunt primi impuscati!

  43. Repet: Sper sa nu faceti greseala sa ma obligati si sa imi dati arma pe mana!

    Marsh in mortii vostrii cu obligativitatile voastre, nu imi dau viata sa apar toti hotii care in caz de conflict se vor ascunde ca sobolanii impreuna cu familiile lor in buncare construite din taxele si impozitele noastre!

    Nu voi pleca fara sa creez un precedent ca si exemplu de ce se intampla ca si reactie la obligativitate!

  44. Nu-mi aduc aminte cand si unde am semnat ca recunosc autoritatea si consider ca suveranitatea me personala este sub cea statala!?!?!
    Daca imi arata cineva unde am semnat ma supun la ce vor ei!
    Faptul ca am ajuns pe lumea asta si mi s-a bagat pe gat un CNP fara voia mea asta nu inseamna ca eu recunosc legitimitatea statului si a institutiilor, in concluzie ma pis pe legile voastre si va anunt pe aceasta cale ca in eventualitatea in care voi fi fortat sa trag cu arma, glontul de pe teava nu o sa plece catre inamicii externi!

    Nu toti suntem oi supuse bai pisatilor!!!!!!!

  45. Când trimiteți notificarea, va rog sa trimiteți si arme/ muniții, oricum nu aveți unde ne caza și facem antrenament online.

  46. Adevărat scot toții trintorii la pensie la 45 ani poliția și armata după care sunt apti de muncă merg și se angajează tot la stat ca șoferi sau in alte funcții unde nu fac nimic țin locul ocupat al unui tânăr pe niște salarii peste medie de ce nu merg să muncească la privat pentru că ei știu că la privat nu merge cu ce au învățat ei în 20 de ani de muncă sa vina la serviciu sa se odihnească

  47. Auziti-i pe secaturile astea comuniste m-iste îmbuibate,parazitii,trantorii,capusele,hienele ghiftuite si hamesite ce tupeu de zdrente mafiote au,trimit copoii pe acasa sa le inmaneze ordinul de incorporate sub diverse pretexte,cum ca au nevoie sa-i angajeze in MAI pt deficit de personal,cei plecati demisionand tot din cauza coruptiei generalizate a sefilor din politie,jandragni,pompieri,mapn,politia de frontiera sa-i apere pe acesti nemernici tradatori si jefuitori ticalosi ce au devalizat si ruinat tara 32 de ani,m-ie bai nespalatilor,sa va apere moartea si sa dea holera,ciuma,malaria,tifosul si buba neagra in voi mai magarilor ordinari porcalani nesimtiti ce sunteti,sa le-o s-ga bine la toti romanii din Diaspora care au plecat pt un trai mai bun din cauza acestor besinosi bolsevici comunisti m-isti

  48. Primul care îmi dă ordin să omor, un om spre el va pleca și primul Glonț. Nu am ce apară în Romania, și nu am să apar politicieni din Romania sa meargă ei la război, Copiii, nevestele, sau amentale și rudele lor să-i apere….. Au distrus și au furat tara cum au poftit ei, așa că tot ei să o apere…..

  49. dupa cum a zis Joianis la conferinta de presa, ” suntem in razboi” , inseamna ca am declarat sau ne-a declarat cineva razboi.
    Or fi austriecii , care vor gazele ca nu au fasole ?
    Or fi nemtii care vor ceva din electrica , sau/si muncitori sparangelieri?
    Or fi francezii care vor sa le damm tehnologia julitului si audaramarii economiei sa saboteze si ei zona Marsiliei , destul de afectata de … seceta?
    Or fi olandezii care s-au vazut cu popoul gol la festivalul d la Bucuresti ?
    Or fi ungurii care vor si ei apa ptr irigatii?
    Srabii sa fie , ca nu ne intelegem noi cu romanii din Timoc?
    Ce sa fie ???
    Sau , Joianis are probleme de exprimare?

  50. Pai sa ii ia pe militari care au demisionat în nr mare!
    Și sa meargă reprezentanți tari din partidele politice la război, ca noi nu apărăm tara apărăm hoți care au distrus-o!

  51. Sa înțeleg că războiul fraticid dintre politicieni și prostime intra într-o altă fază?? in Romania??Sper sa reușească ZELENSKI și alaturi de el și noi să scăpăm de invazia de bombardieri politici care au distrus tara noastra

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger