AcasăSOCIALRomânia, în pericol: ”Dacă se închid granițele 6 luni, devenim canibali”

România, în pericol: ”Dacă se închid granițele 6 luni, devenim canibali”

Guvernul Orban are rezerve de hrană doar pentru două luni și jumătate

Țara noastră se află într-o situație catastrofală, iar viitorul este mai mult decât sumbru, avertizează directorul științific al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului (INCDPAPM), dr.Mihail Dumitru. Acesta arată că România nu are rezerve alimentare decât pentru două luni și jumătate, în contextul pericolului închiderii granițelor.

Tot mai mulți oameni de știință trag semnale de alarmă disperate față de situația extrem de gravă în care se află România din punctul de vedere al securității alimentare. Dr. Mihail Dumitru, directorul științific al Institutului de Pedologie, semnalează faptul că seceta cruntă s-a instalat în țara noastră din luna august a anului trecut, iar consecințele sunt dezastruoase. ”Solul nu se poate prelucra pentru semănat, iar culturile au avut pierderi fabuloase. De la București spre Constanța și în sudul Moldovei 90% din suprafețele cultivate sunt calamitate. Despăgubirile nu au venit nici acum la fermieri, iar cei mai mulți sunt arendași. Arenda este de 1.500 kg, ori ei nu au produs această cantitate. Suma promisă de Guvern acoperă doar arenda, dar un om cheltuie 3.000-4.000 de lei la hectar. Situația este foarte gravă. Fără apă, planta nu crește.

Trebuie să ne gândim la rezerve naționale serioase, pentru că rezervele de acum sunt o glumă. Nu este posibil să ai rezervă de stat pe două luni și jumătate, în timp ce vestul Europei are pe doi ani. Dacă se închid total granițele României, și este posibilă această variantă, în 6 luni devenim canibali. Trebuie să ne protejăm și noi. Așteptăm doar pomană de la alții? Ați văzut ce turbulență a fost în piață când a început Covidul? Gândiți-vă că acum o să fie mai rău. O să se suprapună iarna cu creșterea cazurilor de Covid și cu gripa de sezon. Și asta în timp ce rezervele țării scad, iar împrumuturile au fost enorme. Ce o să facă această țară? Am ajuns să avem o datorie externă foarte, foarte mare pentru o țară care produce extrem de puțin și am devenit extrem de vulnerabili. Situația este catastrofală”, ne-a declarat dr.Mihail Dumitru.

Fără irigații nu supraviețuim

Directorul științific al INCDPAPM atrage atenția asupra problemelor legate de lipsa irigațiilor, care pun în pericol siguranța alimentară a țării. ”Nu poți pregăti terenul dacă nu ești irigat, iar irigații avem puține, 200.000 de hectare, nesemnificativ. Problemele sunt foarte grave și nu se pot rezolva cu hei-rup. În agricultură investițiile sunt pe termen lung, orice amenajare durează. Nu mai sunt aceleași rezerve de apă ca acum 50 de ani și trebuie să amenajăm într-un fel încât să valorificăm la maximum fiecare picătură de apă. Trebuie să avem o schimbare de paradigmă în toată agricultura românească.

A existat ideea că trebuie să avem 1,5 milioane de hectare irigate, pentru siguranța alimentară, dar pentru asta ar fi trebuit date legi speciale de protecție, pentru că dacă lași echipament de irigație în câmp trebuie să-i pui pază, altfel ți-l fură. Mai mult, suntem singura țară care a dat o lege a mirosurilor care va distruge în totalitate zootehnia. Țările din Europa nu au așa ceva, pentru că acolo oamenii sunt conștienți că, dacă nu se aruncă gunoiul pe câmp, nu vor avea ce mânca”, a mai afirmat dr.Mihail Dumitru.

România se vinde bucată cu bucată

În ultimii ani, subfinanțarea agriculturii și politicile păguboase din acest sector i-au determinat de oameni să-și vândă pământurile. Calamitățile produse de secetă și lipsa oricărui sprijin guvernamental riscă să provoace în următoarea perioadă o vânzare totală a terenurilor agricole. ”40% din fermierii mari au probleme financiare și nu știu cum vor supraviețui. Mulți dintre ei sunt în vârstă, iar copiii lor nu vor să practice agricultura și atunci vor vinde terenurile la străini. Pentru că la noi, în țară, se poate vinde orice, și sufletul, nu numai ferma. Salvarea unei nații nu vine decât din interior. Numai prin trădare o nație poate fi înfrântă, altfel, pierde un război, dar revine.

Noi prin trădare ne sinucidem. Nu mai avem moralitate, ni se pare jenant să vorbim despre patriotism, de țară. De ce? Este țara noastră, ne-am născut în ea și trebuie să o protejăm. Sunt lucruri pe care le putem face, cu puținii bani pe care îi avem. S-au dat, în timp de pandemie, tichete de vacanță. Asta era prioritatea numărul unu? Și în același timp am ținut restaurantele închise. Păi dacă au dat tichetele ar fi trebuit să țină restaurantele deschise, cu orice risc, ca să salvăm zona hotelurilor și restaurantelor. Dar noi facem lucrurile în funcție de interesele celor ajunși la butoane”, ne-a mai precizat dr.Mihail Dumitru, directorul științific al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
37.562 afisari

27 COMENTARII

    • Mai terminati-o naibii cu Covidul asta ! Se lucreaza de mult la reducerea populatie pe toate fronturile !!!! Chemtrailul lucreaza de zor ! Asa subminezi Economia unei tari ! Toate testele sunt nesanatoase !!! Ati inebunit cu totii !!!!

      • Ptiu drace, demult nu mai auzim tâmpenia cu chemtrails… puteți să vă ascundeți, stimate, în tunelele alea energetice de sub Bucegi, am auzit ca acolo nu ajunge 5G-ul… ??

    • Neața! Sică sa trezit și suge sticla de spirtoase, adica ia mic dejunul in stlilu lui. Mai departe o fredonează pe la tv-urile de casă. Cu mandolina ! Că maimuța și-a luat rația de libertate și-a fugit, l-a părăsit pe mandolină tristă..Că sică se matolea și uita sa dea maimuței de haleală..

  1. Asta se si vrea, distrugerea ultimei redute de capital românesc, terenurile agricole, apoi urmează turismul. Trădătorii ăștia de țara ar trebuie arestați pentru subminarea economiei naționale si a capitalului românesc cat mai este el. Dar ce sa vezi, poporul de sclavi aplauda si Votează criminalii poporului roman

      • Nu liberalii au fost cei care au distrus..ei de când au venit se confruntă cu pățania doar câteva luni au avut de reglementat cate ceva..ani de zile toate primăriile localităților…orașelor..au luat terenurile și le-au revandut pe bani grei , nu vedeti ?S-au împroprietărire pe acte false.au fortat pe cei cu terenuri sa vândă si au luat spăgi de la marii industriași straini sa construiască tot felul de uzini …mastodonti.
        Etc…

        • Daa….Liberalii(…?!) sunt niste sfinti…Sa le facem statui!!..Toti liderii din toate partidele vechi sunt vinovati.Asta daca vrem sa fim realisti si tragem la raspundere..Altfel,doar ne cionfanim noi pe retelele de sociale..Si?!..

        • Mințiți…. cu Vernar în frunte plecați, plecați… plătiți în schimb mass-media să mintă și să vă facă jocurile

        • Cred că PSD a distrus România, au vîndut resursele țării, inclusiv terenurile arabile. Românii mai au o boală incurabilă: HOȚIA, MINCIUNA, CORUPȚIA, BEȚIA….

  2. „voi in 20 de ani n-o sa reusiti nici sa zugraviti ce a construit tata”-Nicu Ceausescu ….eeeeee din 1,5 milioane h irigate in ’89 cand a predat „stafeta” balbaitu’ ala nescolit am ajuns la 200,000 h;Eu zic ca meritam s-a murim de foame ca doar asa poate,poate o sa intelegem ce vreea omu’ ala pentru noi si ,de ce exista sectoare(strategice) ale economiei care nu trebuie nicioada,dar absolut niciodata privatizate sau lasate in paragina.Daca ne bazam pe parteneri strategici si aliati sa ne conduca,hraneasca,pazeasca,plateasca atunci nu-i de mirare ca rezultatul arata asa cum arata;”cine isi uita trecutul ii condamnat sa-l repete”.

  3. Toți care au condus țara din 1989 dec. până acum,nu au făcut altceva decât să ne vândă. Am avut o țară bogată,cu fabrici ,uzine,absolut tot,au vândut nemernicii. Din Europa au luat tot ce a fost mai rău,droguri și inclusiv comportamentul generațiilor care au urmat după revoluție. Acum acești nemernici vin și spun cu nesimțire,cu nerușinare că o să ne mâncăm între noi.

  4. Ce vam zis daca ati furat tot ce rezerve s-a mai aive statul pe voi nici la degitul cel mic de la picior al Tovarsalui Nicolae Ceausescu nu va pun………….

  5. Eu de exemplu aș face agricultură dar muncești degeaba pentru că ți se fură toată recolta sau riști să fie distrusă de cei cu oile care intră direct în grădina ta fără să te întrebe. La fel își pun problema și cei care ar dori să facă o căsuță de vacanță sau măcar o cabană undeva la țară unde să aibă și o grădiniță, dar le e teamă că li se va fura totul dacă nu locuiesc acolo permanent, cum li s-a întâmplat multora. Până nu o să scăpăm de hoție și la nivelul populației, nu o să putem construi sau crea nimic durabil și nici avea vreun proect serios. Aici ar trebui căutate soluții: legi mai aspre, poliție rurală întărită, educație civică pe toată durata școlii, începând de la grădiniță și cel puțin până în clasa a VIII-a.

  6. Dacă suntem în situația asta,vina este 100% a acelora care au condus destinele acestei țări din 1990 si pana in prezent.Toata averea acestei țări se regăsește în conturile acestor persoane!Este nevoie de o naționalizare ca in 1947,este singura cale de redresare economică,socială, etc.,etc.j

  7. Dacă suntem în situația asta,vina este 100% a acelora care au condus destinele acestei țări din 1990 si pana in prezent.Toata averea acestei țări se regăsește în conturile acestor persoane!Este nevoie de o naționalizare ca in 1947,este singura cale de redresare economică,socială, etc.,etc.j

    • Aveți dreptate țară Românească condusă de incompetenți mincinoși hoții daia amajun așa neau mințit săi putem vota au distrus țara Românească nu știm ce să,mai votăm toții sânt la fel și ne mint cu o nesimțire mare de tot poporul român nu vedeți că nea distrus trebuiesc anlăturați și stârpiț sântem ân pericol
      Fraților!!!!!!!!.

  8. Cred că PSD a distrus România, au vîndut resursele țării, inclusiv terenurile arabile. Românii mai au o boală incurabilă: HOȚIA, MINCIUNA, CORUPȚIA, BEȚIA….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger