AcasăSOCIALRomânia frumoasă îşi pierde propriii turişti. Rezervările interne s-au PRĂBUŞIT!

România frumoasă îşi pierde propriii turişti. Rezervările interne s-au PRĂBUŞIT!

litoral

Experţii în turismul de pe plaiurile mioritice afirmă că acest segment a început foarte bine anul, cu rezervări în creştere în ianuarie şi în prima parte a lunii februarie, însă odată cu apariţia conflictului din Ucraina rezervările au scăzut brusc.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că, în luna iulie, mulţi români preferă să meargă în alte destinaţii, care au fost restricţionate anii trecuţi.

Rezervările în Maramureş s-au prăbuşit

Faptul că turismul intern este în cădere liberă se vede nu doar pe litoral, ci și în Maramureș, până anul acesta o destinație populară. În unele locuri, rezervările pentru luna august au scăzut cu până la 70%.

Numărul turiștilor este foarte mic în această perioadă față de anul trecut, față de anii de dinainte de pandemie. În mod cert, principala cauză este cea a puterii de cumpărare a oamenilor, având in vedere inflația și creșterea prețurilor„, a spus un proprietar de pensiune din Maramureş.

Prețul de cazare pentru o cameră dublă pornește de la 250 de lei pe noapte. Și la Cavnic sunt mai puține rezervări, cu aproximativ 40% față de anul trecut.

Pe litoral, o scădere de 30%

Cererea pentru vacanţe pe litoralul românesc a scăzut în acest an cu aproximativ 30%, iar cea mai mare scădere este în stațiunea Mamaia. Se pare că şi românii care deţin voucherele de vacanţă îşi amână în prezent decizia cumpărării unei vacanţe.

Din păcate au apărut şi ştiri negative despre cazările scumpe pe litoral, dar acestea sunt excepţii. Litoralul are peste 120.000 locuri de cazare în peste 2.200 unităţi clasificate, cu preţuri pentru toate buzunarele”, a spus Adrian Voican, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

author avatar
Andrei Ștefan