AcasăSOCIALRomânia caută soldați, pe fondul tensiunilor cu Rusia! Care sunt condițiile de...

România caută soldați, pe fondul tensiunilor cu Rusia! Care sunt condițiile de admitere și salariul

militari

Se fac angajări în armată! Ministerul Apărării Naționale a anunțat că este în căutare de soldați pregățiți să se înroleze. Acest anunț de recrutare a fost făcut în contextul intensificării tensiunilor în conflictul din Ucraina.

Sunt puse la bătaie peste 400 de locuri, în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Condiţiile de admitere

  • vârsta: cuprinsă între 18 și 50 de ani;
  • studii: minim 10 clase absolvite;
  • trecerea de proba sportivă;
  • trecerea probei psihologice.

Câți bani primesc soldații din Armata României

Pentru perioada de instruire de două săptămâni, soldații în rezervă vor fi remunerați cu 2.700 de lei net. De asemenea, există și o „indemnizație de instalare”, care ar putea spori venitul până la 3.900 de lei. Când este rezervist și își vede de viața civilă, soldatul primește o soldă lunară de 1.500 lei.

Conform MApN, România are peste 73 de mii de militari activi și vreo 80 de mii de rezerviști. Numărul cetățenilor disponibili pentru serviciul militar depășește însă cinci milioane și jumătate.

Oferta sună tentant pentru unii români. „M-aș duce! Eu, frații mei, suntem foarte mulți tineri care vrem. Vrem armată pentru că, uite, se întâmplă ce se întâmplă, războaie… Nu știm să ținem o armă în mână! Și e bună armata și pentru copiii noștri și pentru viitorul copiiilor noștri, absolut pentru toți. Pentru țara noastră! Să mergem înainte cu ea! Fără armată e greu. E greu. Mai mergi în armată, mai ieși colonel, sergent, loc de muncă, e bună! Armata e bună! Eu vreau.”, mărturisește un bărbat de 37 de ani, potrivit Digi 24.

Alții nu împărtășesc părerea sa. Nici măcar salariul nu li se pare atractiv. „Care vrea să se ofere, să se ofere! Care nu… Noi nici nu știm să ținem arma în mână, dar să ne ducem pe… Pregătire. Ce pregătire?”, a comentat un român care se ocupă cu agricultura.

author avatar
Andreea Vlad
1.010 afisari

17 COMENTARII

  1. in ultimii 2 ani au dus tara de rapa achizitionand masti si seruri experimentale pt oi. au decontat la SMURD-ul lui arahat toate interventiile din perioada plandemiei sume colosale (arahatul este multi miliardar in euro). Acum achizitioneaza fier vechi de la americani si francezi si angajeaza racani pentru un razboi care nu va veni niciodata. fmm iohanis de tramvai

    • Ba, FMM, voi ne bel*ti de 42.5% din niste salarii si-asa mici, chipurile pt servicii medicale de care beneficaza doar tig@nii criminali ce fura violeaza si prostitueaza fete de roman cu brutalitate si pentru o pensie de mizerie pe care nu o apuci sau daca o apuci nu traiesti suficient ca sa recuperezi macar ce ai cotizat dupa care mai luati 19% TVA in cascada plus accize, roviniete, asigurari, comisioane, taxe de toate felurile plus shpagi si voi vreti sa luam arma in mana ca sa va aparam pe voi securisti si mafioti spurcati? OOOOOOO DAAAAA! De-abia asteptam punem mana pe arme …. SA VA OMORAM PE VOI!
      Las ca vedeti voi ptr toti anii astia de umilinte, japca si omor incapand cu crimele comunismului pentru care nu ati paltit si culminand cu crimele covidismului!

  2. Nu inteleg de ce e nevoie de recrutari.
    2000 generali si vreo 10.000 colonei&lent’colonei…..12.000 sunt doua legiuni de elita romane(si pe aia acum 2000 ani ‘ii pensiona’ la 45 ani…nu la 39…cam cat se si pe vremea aia).✔

  3. Vad pe aici niste comentarii de te umfla rasu/plansu… Mai dragii mosului, daca e sa se intample ceva, apai va ia pe toti, de la al’ cu sapa in mana, pana la al’ cu glezna fina si epilat… Ordinul de incorporare e ghiolban, nu stie sa faca diferente, vede ca nu esti handicapat, minor sau trecut de 60 de ani, si zice nii ma la oaste…
    Pana mea, unii dau mii de euro pe echipamente airsoft si se joaca de-a razboiul cu bilute de plastic in loc de gloante – fie vorba intre noi, incasate unde trebuie, si alea dor ca dracu’ – cand au o alternativa – culmea, platita – sa simti pe pielea ta the real deal… Cand m-a incorporat pe mine, banii de solda nu-mi ajungeau de niste dulciuri si sucuri la chioscul unitatii, daca mai si fumam ma mancau gargirutzele cu banii aia, cam cat primeste azi un beizadea rasfatat bani de buzunar pentru o zi de scoala…

    • sa ne incorporeze, pe ala care a semnat ordinul il omor primul! si asa, ori ca mor la razboi ori ca mor executat tot mort sfarsesc diferenta e ca in felul asta am ocazia sa mor in lupta cu adevaratul dusman – statul roman si poate iau si cativa burtosi de ofiteri si generali cu mine si daca am bafta iau si niste securisti din parlament si din magistratura.

  4. Hai baieti,poate o sa intalniti in stepa ruseasca crucile celor 200000 de inaintasi ai vostri trimisi la moarte de niste conducatori tampiti ca si cei de acum.Rugati-va sa nu intram niciodata intr-un razboi fiindca la nevolnicia Romaniei de azi suntem pierduti.

    • Ba io vreau sa intram in razboi sa faca sistemul greseala sa ne inarmeze si atunci ai sa vezi adevarata fata a romanului. Or sa se sperie si rusii de ce razboi civil o sa inceapa aici!

  5. asta e vrăjeală şi o provocare ca să vadă care mai e starea naţiunii … pe net
    de ce doar recrutări în 15 judeţe şi 400 de locuri? e egal cu zero dacă ceva

    400 de locuri in 15 judete inseamna 26 locuri pe judet toate cu şpagă şi mită

    de ce nu în 40 de jud plus Bucureşti? de ce nu 40 000 de locuri dacă tot aveti ceva de gând .. oricum nu vine nimeni

  6. Da, bai zevzecilor dusi cu pluta, au de dat astia de la mARN 400 de locuri de carne de tun, totul e pe gratis, exact ca si vaxxinurile minune in cap !! Ha ha ha 🙂 Deci, ca sa va fie clar, cei 400 de cobai se prezinta acolo, li se da ceva maruntis, ii imbata bine, apoi ii expediaza ca si carne de tun pe frontul de est, iar acolo prietenii rusnaci ii trimit inapoi gata ambalati, ca si carne tokata !! Ha ha ha 🙂 Da, bai Ciukalaule, multumim pentru haosul total din colonia esuata bananiera, hai ca deja te-ai auto-depasit, la ce fel de porkusor umflat de 130 de kile esti, deja esti un fel de Pakala si Tandala, tu si cu Bode !! Ha ha ha 🙂

  7. Pentru ce sa lupte romanul ? sa-i apere pe mafiotii din politica,justitie ,politie,armata , borfasii asa zisi oameni de afaceri si armata de tarfe [vedete] !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger