AcasăSOCIALRezultatele finale la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 - sesiunea specială, afișate. Ce s-a...

Rezultatele finale la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 – sesiunea specială, afișate. Ce s-a aflat după publicarea notelor!

Gata cu emoțiile elevilor care au dat Evaluarea Națională – sesiunea specială. Au fost afișate rezultatele finale ale lucrărilor absolvenților de clasa a VIII-a, care formulaseră contestații după prima tură de afișare a notelor.

Rezultatele finale la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 – sesiunea specială – au fost afișate sâmbătă, pe site-ul Ministerului Educației, la secțiunea special destinată acestul examen. DETALII AICI. Copiii și părinții trebuie să introducă un cod unic, pentru a le putea afla, dat fiind faptul că, respectându-se normele ce vizează protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, s-a decis publicarea rezultatelor prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. VEZI AICI NOTELE.

Ce arată statistica în privința notelor

După ce au fost centralizate notele de după contestații, de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 – sesiunea specială, s-au actualizat statisticile privind rezultatele finale, astfel că, din câte a anunțat Ministerul Educației și Cercetării, „dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidați (în creștere, raportat la cei 122.252 de candidați din etapa inițială) au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece)”.

Cele mai multe note de 10, la română

Datele centralizate arată, totodată, că la proba de limba și literatura română s-au luat cele mai multe note maxime la actuala ediție a Evaluării Naționale – 4.700 candidați fiind notați cu 10, în timp ce la matematică 3.335 de elevi au reușit să obțină nota 10, iar la proba de limba și literatura maternă au fost 143 de candidați s-au bucurat de nota 10.