AcasăSOCIALUPDATE. Rezultate finale EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Notele după soluționarea contestațiilor, afișate/A crescut...

UPDATE. Rezultate finale EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Notele după soluționarea contestațiilor, afișate/A crescut numărul elevilor cu media 10

Rezultate finale EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Notele după soluționarea contestațiilor vor fi afișate azi (sursa foto: portalinvatamant.ro)

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 au fost afișate joi, 30 iunie. Astfel că elevii care au fost nemulțumiți de notele obținute la examenul de la final de clasa a VIII-a, și au formulat contestații, află rezultatele finale. Și anume ce note au luat după soluționarea contestațiilor.

UPDATE: Ministerul Educației a publicat joi, 30 iunie, rezultatele finale înregistrate după soluționarea contestațiilor în sesiunea 2022 (14 – 17 iunie) a examenului de Evaluare Națională a absolvenților clasei a VIII-a (EN VIII).

După ce au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022, Ministerul Educației a transmis, într-un comunicat, că „rata de participare a fost de 95,5%: 148.496 de elevi prezenți (dintr-un total de 155.561 de absolvenți înscriși). Dintre aceștia, 26.195 de candidaţi (17,6 %) au obţinut medii sub 5 (cinci). Au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă 6 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)”.

Câte contestații au fost în acest an și în câte cazuri elevii au primit note mai mari

Conform datelor oficiale făcute publice de la nivelul instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu, „au fost înregistrate 21.854 de contestații (7,12% din numărul total de lucrări), dintre care 13.324 la Limba și literatura română, 265 la Limba și literatura maternă și 8.265 la Matematică.

În cazul a 13.757 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 5.906 de lucrări notele au fost modificate prin scădere”.

A crescut numărul elevilor cu media generală 10

Și tot de la Ministerul Educației s-a aflat că, în urma contestațiilor, a crescut numărul mediilor de 10.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 82,4% (122.301 elevi, cu aproape 28.000 mai mulți decât în anul 2021), în creștere cu 0,10% (135 de elevi) față de rezultatele inițiale (82,3%). A crescut, de asemenea, și numărul elevilor cu media generală 10: 237 (+ 16).

Procentual, la nivel național, 74% dintre notele contestate (16.262) au fost modificate cu diferențe mai mici de 0,5 puncte, 3.218 (15%) note au fost modificate cu diferențe între 0,5 și 1 punct, 166 de note cu diferențe între 1 și 2 puncte (sub 1%), iar 17 note au înregistrat diferențe mai mari de 2 puncte (16 la Limba și literatura română și 1 la Matematică)”, se menționează în același comunicat transmis dinspre Ministerul Educației.


 

Primele rezultate la Evaluarea Națională (EN) 2022 au fost afișate în 23 iunie, procedura fiind urmată de un interval destinat depunerii și soluționării contestațiilor.

După ce au fost anunțate primele rezultate la Evaluarea Națională 2022, ministrul Educației a ieșit într-o conferință de presă pentru a prezenta o serie de concluzii. „Cel mai important lucru este următorul: numărul mediilor peste cinci este la o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani. (…) Este vorba de un procent de 82,3%. Mai exact, este vorba despre 122.166 de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații”, a spus ministrul.

Oficialul guvernamental a dat de înțeles că e mulțumit de modul cum a fost organizat, în acest an, examenul de Evaluare Națională. „La modul general, Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministrul care a organizat Evaluarea Națională. Mult mai bine decât anul trecut”, a susținut Sorin Cîmpeanu, în fața presei.

Ce pondere are media de la EN în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a

Comunicarea rezultatelor obținute de elevi, la Evaluarea Națională din luna iunie a acestui an, se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul ministerului Educației, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale, prin utilizarea unor coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, a precizat Ministerul Educației.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger