AcasăSOCIALRezultate BACALAUREAT 2020, sesiunea de toamnă. Elevii află azi notele! Când se...

Rezultate BACALAUREAT 2020, sesiunea de toamnă. Elevii află azi notele! Când se pot depune contestațiile

Se anunță încă o zi cu emoții pentru absolvenții de liceu care au susținut ”examenul maturității” în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului.

După ce au înfruntat probele scrise ale BAC-ului, în speranța că vor obține o notă cât mai mare la fiecare dintre ele, candidații care au participat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020 vor afla, în cursul acestei zile, primele rezultate.

Din câte a anunțat Ministerul Educației, notele vor fi afișate până la ora 12, la fel ca în cazul primei sesiuni a Bacalaureatului 2020, adică ”prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”. Fiecare candidat a primit un cod, pe care îl poate folosi pentru a accesa site-ul edu.ro, la secțiunea special dedicată Bacalaureatului, și pentru a-și afla notele la probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă.

Intervalul orar pentru depunerea contestațiilor

Tot în cursul acestei zile, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite vor să formuleze o contestație, pot face acest lucru în intervalul orar 14:00 – 20:00. E important de avut în vedere faptul că acestea pot fi depuse nu doar în formatul clasic, cel fizic, ci și electronic.

În cazul în care optează pentru varianta online, ”candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, din câte au precizat reprezentanții Ministerului de resort.

Rezultatele finale în cazul Bacalaureatului 2020, sesiunea de toamnă, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger