AcasăSOCIALRezultate BAC 2021. Câte note au fost modificate în urma contestațiilor. Cifrele...

Rezultate BAC 2021. Câte note au fost modificate în urma contestațiilor. Cifrele sunt uluitoare! Ce explicație are ministrul- VIDEO

Rezultate BAC 2021. Câte note au fost modificate în urma contestațiilor. Cifrele sunt uluitoare! Ce explicație are ministrul- VIDEO

Pe fondul anunțării, vineri, 9 iulie, a rezultatelor finale la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2021, ministrul Educației a ieșit în fața presei cu cifre oficiale. Și cu unele concluzii din care mulți au înțeles că mare parte dintre elevii nemulțumiți de notele primite în primă fază au avut suficiente motive să ceară reanalizarea lucrărilor.

Totul, de vreme ce, din câte a anunțat chiar ministrul, peste două treimi din note au fost modificate în plus, adică în favoarea elevilor care au formulat contestații, fiind nemulțumiți de rezultatul inițial al evaluării din cadrul ”examenului maturității”.

Sorin Cîmpeanu a anunțat, în ziua în care s-au aflat notele după soluționarea contestațiilor, că rata de promovare la BAC 2021 este de 69,8%.

Cîmpeanu: 52.874 de note care au fost modificate în urma contestației

Iar situația constatată – ce va fi urmată de o analiză, din câte asigură ministrul – arată că aproape 53.000 de note au fost modificate, ca urmare a soluționării contestațiilor depuse la examenul de Bacalaureat 2021.

“Avem în urma analizei celor aproape 56.000 de contestații – în scădere față de anul trecut, când am avut aproape 63.000 de contestații – anul acesta în urma analizei repet, pentru cele 56.000 de contestații, un lucru pe care urmează să îl analizăm în amănunt, au fost modificate notele pentru aproape 53.000 din 56.000. Două treimi din note au fost modificate în plus -peste două treimi – și o treime în minus, din cele 53.000 de note schimbate. Mai exact, este vorba de 52.874 de note care au fost modificate în urma contestației”, a anunțat Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Față de situația de dinainte de contestații, s-a aflat că încă 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul. ”Avem un număr total de candidați promovați de 88.587”, a mai punctat Cîmpeanu.

Situația, pusă pe seama subiectivismului

Întrebat, pe fondul acestei situații constatate în cazul modificării notelor în urma contestațiilor, ce crede că s-a întâmplat, oficialul guvernamental a adus în discuție subiectivismul din rândul cadrelor didactice.

”Subiectivismul uman. (…) Vom analiza situațiile concrete și vă vom aduce la cunoștință rezultatele acestei analize și măsurile pe care le-am luat. Subiectivism toate disciplinele, la absolut toate disciplinele”, a declarat Cîmpeanu.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger