AcasăSOCIALUPDATE/REZULTATE BAC 2020. Notele la Bacalaureat, publicate pe edu.ro, în format anonimizat

UPDATE/REZULTATE BAC 2020. Notele la Bacalaureat, publicate pe edu.ro, în format anonimizat

UPDATE Primele rezultate la BAC 2020, așteptate în această a doua zi a săptămânii, au fost afișate, pe județe, pe site-ul Ministerului Educației.

Candidații din Capitală și celelalte județe din țară pot afla notele AICI.


Așadar, se anunță un nou început de zi cu emoții pentru elevii care au dat „examenul maturității”, care vor afla cât de bine s-au descurcat când a fost vorba să rezolve subiectele la probele scrise ale Bacalaureatului.

Notele absolvenților de liceu care au susținut probele din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2020 vor fi comunicare marți, până în ora 12, din câte prevede calendarul transmis de Ministerul Educației.

La fel cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională din acest an, rezultatele obținute de elevi la BAC 2020 vor putea fi accesate pe site-ul edu.ro, la secțiunea special dedicată Bacalaureatului, după introducerea unui cod unic, decizia fiind ca numele și prenumele candidaților să fie „anonimizate”, respectându-se regulamentul privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Când se depun contestațiile

Elevii care nu vor fi mulțumiți de notele obținute la probele scrise ale „examenului maturității” – susținute, în acest an, în condiții speciale, dată fiind epidemia de coronavirus – vor putea face contestații, atât marți, cât și miercuri. Contestațiile pot fi depuse chiar și electronic, nu doar în format clasic, cum se întâmpla anii trecuți, completând o foaie, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și, respectiv, 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În cazul în care aleg varianta comunicării electronice, „candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, precizează reprezentanții ministerului de resort.

Rezultatele finale, duminică

Urmează perioada destinată recorectării lucrărilor și soluționării contestațiilor, între 1 și 4 iulie. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2020 vor fi comunicate duminică, 5 iulie.
Vă amintim că, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Evaluării Naționale din acest an, elevii care au avut temperatură peste 37,3 grade Celsius, la triajul epidemiologic derulat la intrarea în centrele de examen, sau care s-au aflat în izolare ori carantină, din cauza noului coronavirus, pot susține Bacalaureatul în etapa specială, programată în iulie.
DETALII AICI.

sursa foto: captură site edu.ro

author avatar
Cristina Stefan
646 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger