AcasăSOCIALRezultat fantastic pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică! Echipa României,...

Rezultat fantastic pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Fizică! Echipa României, locul 2 la nivel mondial

(sursa foto: newsbucovina.ro)

Olimpicii români au reușit să-și treacă în palmares rezultate fantastice și la fizică, nu doar la matematică!

După rezultatul demn de toată lauda pe care l-au obținut recent elevii din lotul României la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată la Oslo – Norvegia, și anume locul 5 la nivel mondial și primul loc în Europa, cu două medalii de aur și patru medalii de argint, s-a aflat și despre reușita fantastică a olimpicilor români pasionați de fizică.

„Un alt rezultat excepțional al elevilor români! La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunțat duminică seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul Facebook.

Patru medalii de aur și una de argint

E vorba despre cea de-a 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică, organizată online de Elveția, și care a reunit 369 de concurenți. E de precizat faptul că patru dintre elevii câștigători de medalii la această competiție învață la același liceu din Capitală – Liceul Internațional de Informatică București.

„Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită!”, a mai scris ministrul Cîmpeanu.

Echipa României prezentă la această olimpiadă a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, „participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică”, din câte a mai ales să precizeze Cîmpeanu.