AcasăSOCIALRestricțiile sunt opționale! Îmbrățișări și pupături la școală, chiar din prima zi....

Restricțiile sunt opționale! Îmbrățișări și pupături la școală, chiar din prima zi. Imaginile au devenit virale! (VIDEO)

scoalaElevii s-au îngrămădit în curtea unității de învățământ, fără să respecte restricțiile.

Școala a început altfel anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus. Regulile din unitățile de învătământ vor fi stricte și trebuie respectate atât de profesori, cât și de elevi și părinți.

Părinţii nu au mai avut acces în grădinițe și şcoli, copiii trebuie să păstreze distanţa de cel puţin un metru unul faţă de celălalt, să poarte mască, să se spele şi să se dezinfecteze cât mai des.

În ciuda restricţiilor impuse de autorităţi pentru a evita răspândirea COVID-19 în şcoli, sute de părinţi s-au bulucit în faţa şcolilor, luni dimineață, în prima zi de școală, uitând parcă de virus.

Imaginile surprinse în curtea Şcolii 195 Hamburg din Sectorul 3 al Capitalei, arată sute de elevi adunați puhoi. Majoritatea purta măști de protecție, dar regula distanțării fizice nu a mai putut fi respectată.

S-a creat haos și pe străduțele din imediata apropiere a școli, deoarece odraslele au fost aduse la școală cu mașina de către părinți. Pentru că anul acesta, din cauza pandemiei părinţii nu au mai avut voie să intre în curtea şcolii sau în şcoală, s-a format aglomeraţie mare la intrarea în unitatea de învăţământ.

Și liceenii au sfidat regulile

Nici la liceu regulile nu au fost respectate. În curtea unităţii, mulţi elevi stateau cu masca sub barbă, de distanţare nu se putea pune problema, iar unii s-au îmbrăţişat şi s-au pupat ca şi când nu am fi în pandemie.

Edupedu.ro a publicat pe Facebook imagini de la începutul de an şcolar de la Liceul Sfântul Sava.

Calendarul anului școlar 2020-2021

Anul şcolar 2020-2021 se structurează pe două semestre, care însumează 34 de săptămâni.

  • Semestrul I este cuprins între 14 septembrie 2020 şi 29 ianuarie 2021
  • Semestrul al II-lea este cuprins între 8 februarie şi 18 iunie 2021

Vacanţele elevilor sunt programate astfel:

  • vacanţa intrasemestrială pentru învăţământ preşcolar şi primar între 26 octombrie – 1 noiembrie 2020
  • vacanţa de iarnă între 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021
  • vacanţa intersemestrială între 30 ianuarie – 7 februarie 2021
  • Vacanţa de primăvară va fi cuprinsă între 2 – 11 aprilie (Paştele Catolic) şi între 30 aprilie – 9 mai (Paştele Ortodox).
  • Vacanţa de vară începe pe 18 iunie 2021.

Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021, potrivit edu.ro. Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

author avatar
Andreea Vlad
256 afisari

3 COMENTARII

  1. Și cu asta ce-ati făcut…?? .. mă refer la toți ,profesori, copii, ziariști, anal listi, părinți, popi, miliție, jindari…!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger