AcasăSOCIALRestricţiile anti-pandemie au ajuns şi în Ilfov. Iată ce li se interzice...

Restricţiile anti-pandemie au ajuns şi în Ilfov. Iată ce li se interzice locuitorilor din apropierea Bucureştiului!

restrictii

Prefectura Ilfov anunță că la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov de luni a fost adoptată Hotărârea nr. 40 privind măsurile dispuse pentru unele localități din județul Ilfov.

Astfel, măsuri dure anti-pandemie vor fi introduse şi pentru locuitorii localtăţilor dn apropierea Bucureştiului. Restaurantele și cafenelele se închid la interior în județul Ilfov, începând de luni, ora 20.00. Se interzic jocurile de noroc, spectacolele și concertele.

Cele mai importante restricţii din Ilfov

Având în vedere că în județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 9 noiembrie ora 20:00 și până în data de 23 noiembrie ora 20:00, la nivelul județului Ilfov se dispun următoarele măsuri:

– interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

– interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

– interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

În ultimele 24 de ore, au murit 130 de oameni din cauza COVID-19

Până luni, 8.009 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.11.2020 (10:00) – 09.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (72 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 24 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Andrei Ștefan