AcasăSOCIALRestaurantele rămân închise! Liderul HORA: „Industria este aproape de ATI!”

Restaurantele rămân închise! Liderul HORA: „Industria este aproape de ATI!”

restaurant

Lovitură pentru cei din HoReCa! Restaurantele rămân închise până când numărul de infectări zilnice cu coronavirus va scădea, este concluzia discuțiilor de la Palatul Victoria dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții industriei.

Președintele HORA, Daniel Mischie, a declarat că industria este aproape de ATI. „Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie. Am prezentat măsurile luate de alte țări europene, unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie. Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor și a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări”, a declarat liderul Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), potrivit Mediafax.

„Premierul nu este dispus la o discuţie”

În acest context, el a făcut un apel către operatorii economici și către populație să respecte regulile impuse de guvern. „Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienti să respecte regulile impuse de Guvern!”, a adăugat Mischie.

Președintele HORA afirmă că în acest moment premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecţii, „dar şi-a arătat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăţi, deci va fi un alt traseu al numărului de infecţii cu Covid, să luăm în discuţie redeschiderea restaurantelor în interior”.

Daniel Mischie a menționat că la Guvern a existat o discuţie şi din punct de vedere al granturilor. „Aşteptăm să iasă normele, există o discuţie din punct de vedere al firmelor afiliate, adică a celor care deţin mai multe restaurante care nu se califică pentru o parte din aceste granturi şi ne aşteptăm, avem promisiunea primului ministru că va discuta cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pentru a găsi o soluţie în acest sens”, a adăugat el. Primii bani sunt preconizaţi a ajunge la începutul lunii septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
112 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca opresti conditionata, faci separatoare, distantezi mesele, practic poti da drumul, dar cine garanteaza respectarea.

  2. Ba a ajuns sa ma coste o masa la cherhana (deci nu la vreun restaurant de lux!) ciorba pește,pește de mare ca felul 2,pîine,o cafea și un pahar de vin la carafă (vărsat)+o apa mica-0,5l borsec -50 de euro?? pt. o persoană!!? Păi ce pret e ăsta bă sîntem în Franța,cu salarii de 2000 de euro minim? Aici la noi pă cocioc salaru minim e 1300 de lei! Daca mînc cu soția prînzu la cherhana e suta de euro!! De ce ? Singuru lucru la cherhana bun e ca măninci peștele mai proaspăt,in stațiunile de la mare direct intoxicatie alimentare faci!!Pește vechi gatit de zile în urmă! Ziceți să-mi para rău de patronii de restaurante?? La ce mincare infecta,veche,produse expirate oferă cu prețurile nesimțite ducă-se dreacu !

    • Pai hai sa iti faca mosu nota:
      Zici
      Una ciorba peste – 15 roni
      Peste de mare cu garnitura si sos 30 ron
      Un cos de pita 5 roni
      Una cafea espreso 8 roni
      O carafa de vin 1l 25 ron
      Una apa mica borsec 3 roni
      ––
      Total 3 si cu 8 si cu… – 86 ron si +10 ciubuc=cu 96 Ron
      Monșer te-au ciupitde 30 € de la 21 rest.
      Asta daca nu ti-au dat si femeie cu taxa covid inclusa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger