AcasăSOCIALReputat pneumolog: ”Nu se știe nimic despre acest virus”

Reputat pneumolog: ”Nu se știe nimic despre acest virus”

Prof.dr.Stoicescu: ”O ciudățenie este faptul că, în cazul Covid, sistemul imunitar acționează invers”

Celebrul prof.dr. pneumolog Paul Stoicescu, doctor în științe medicale, ne spune că nu se știe nimic despre virusul Covid și că tratamentele sunt încă experimentale. Totodată, acesta a remarcat paradoxul sistemului imunitar în fața acestui virus, în sensul că formele mai grave apar la sistemele imunitare puternice.

Medicii din toată lumea au constatat că imunitatea după îmbolnăvire ține doar două-trei luni, așa cum se întâmplă acum în Spania, ne spune prof.dr.Paul Stoicescu, președinte de onoare al Societății Române de Pneumologie. ”Nu se știe aproape nimic despre acest virus curios și extraordinar de contagios. Din cei care intră în Terapie Intensivă, 50% mor. Și niciun medicament nu s-a dovedit eficient, nici măcar redemsivir-ul, care e încă în stadiu experimental. Ciudat este că virusul nu este distrus decât cu alcool de peste 60 de grade, ceea ce înseamnă că alcoolul sanitar nu are niciun efect.

Iarăși ciudat este că un copil este mai rezistent când se infectează tocmai pentru că nu are un grad înalt de imunitate reactivă și nu se produce reacția hiperimună. La persoanele vârstnice este periculos pentru că toate au comorbidități. Iar la tineri, probabil să activează imunitatea celulară, care luptă eficient cu virusul acesta. Oricum însă, la ora actuală, nu se știe nimic concret, sunt doar bănuieli”, ne-a declarat prof.dr.Paul Stoicescu, unul dintre cei mai experimentați pneumologi din lume.

Unde s-a greșit

Greșeala cea mai mare care s-a făcut în România a fost nerespectarea condițiilor inițiale la intrarea în țară care fuseseră stabilite de Rafila și Cercel, susține prof.dr.Paul Stoicescu. ”Ei făcuseră tot circuitul, cum să intre, cum să fie triați, unde să-i ducă și cât să-i țină, dar nu s-a respectat nimic. Nenorocirea a fost că au dat drumul la graniță și au intrat fără număr. În prima noapte după decretarea stării de urgență au intrat 400 de romi care s-au dus la Suceava și ați văzut ce s-a întâmplat acolo. După aceea le-au tot dat drumul să intre liberi, s-au făcut afaceri cu asta. Uitați-vă la Timișoara, care stătea foarte bine și acum are foarte multe cazuri de Covid”, a afirmat prof.dr.Stoicescu.

Urgența numărul 1- studiul de seroprevalență

Reputatul pneumolog prof.dr.Paul Stoicescu arată că cea mai importantă și urgentă măsură ar fi efectuarea studiului de seroprevalență la nivel național. ”Trebuie făcută o eșantionare epidemiologică, iar singurul epidemiolog care știe să facă acest lucru, este dr.Florentina Furtunescu, pe care au scos-o din Ministerul Sănătății.

Toți care știau ceva și făceau ceva au fost îndepărtați de acolo. Un studiu epidemiologic de acest gen ar arăta unde sunt focare reale, unde sunt focare posibile și ce este de făcut. Din păcate, singurele măsuri care se pot lua sunt izolarea și spălatul pe mâini, pentru că nu are cum să iasă vreun vaccin, pentru că îți trebuie peste 5.000 de persoane testate pe care să le urmărești un an de zile și să vezi dacă are eficacitate sau nu, să vezi toxicitatea, efectele adverse”, a opinat prof.dr.Stoicescu.

Avem nevoie de epidemiologi la conducere

Președintele de onoare al Societății Române de Epidemiologie, prof.dr.Paul Stoicescu, consideră că este nevoie de epidemiologi la conducerea sistemului de sănătate în această perioadă, care știu ce trebuie de făcut. ”Una dintre idioțeniile care se fac la noi este și sistemul de raportare, compus din niște cifre pe care nu le poți compara cu nimic. Or, epidemiologia asta trebuie să arate rata de infectare raportată la numărul populației, la numărul de testări. Și pe cine au testat? Suspecții sau populația generală? În plus, trebuia să se diferențieze asimptomaticii de cei cu simptome.

Studiul de seroprevalență din București, unde urmau să fie testate 10.000 de persoane, care a fost ideea lui Streinu-Cercel, era singura modalitate prin care puteai să știi cât de extinsă este boală și ce perspective sunt, pe eșantioane stabilite epidemiologic. Se vede că la conducerea sistemului sanitar în vreme de pandemie nu sunt epidemiologi. Avem un urgentist și un chirurg, care nu au treabă cu specialitatea de care este nevoie acum”, ne-a mai precizat prof.dr.Paul Stoicescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.193 afisari

3 COMENTARII

  1. 400 de ȚIGANI, tataie, nu romi. Terminați cu falsurile și ipocrizia. Și de ce nu vorbești și despre PRETEXTUL pe care carcalacul lui pește îl reprezintă pentru ca populația de ovine a Planetei să fie redusă și împilată precum și despre faptu că testul PCR NU este menit pentru diagnosticare, după cum a precizat însuși cel care l-a creat, laureat Nobel, na, că i-am uitat numele. Ori spuneți tot adevărul, ori mucles, în pana noastră, că prea ați devenit diversioniști și voi.

  2. Tot respectul pt Dl. Doctor.Este singura persoana competenta din Romania si poate din lume care clarifica lucrurile in mod stiintific.Spre deosebire de Navetistul nostru sau de Ticnitul dela Washington,etc. care au procedat ca niste tembeli nepriceputi dar „fuduli”,ai putea spune ca niste criminali dovediti din cauza prostiei carora au murit enorm de multi oameni inclusiv personal medical” protejat”.Acesta este adevarul de necontestat.

  3. Alcoolul sanitar are 70 %concentrație alcoolica altfel nu ar fi încadrat la categoria biocide

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...

S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă

Campanie electorală "murdară" în SUA. S-au scos armele "grele". Donald Trump l-a numit din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas,...
proger