AcasăSOCIALReprezentanții marilor centre comerciale cer prelungirea programului magazinelor în preajma Sărbătorilor

Reprezentanții marilor centre comerciale cer prelungirea programului magazinelor în preajma Sărbătorilor

Reprezentanții marilor centre comerciale cer prelungirea programului magazinelor în preajma Sărbătorilor (sursa foto: Facebook/ AMRCR)

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun. Și chiar dacă în 2020 Sărbătorile de iarnă vin pe fondul problemelor generate de noul coronavirus, românii nu trec cu vederea pregătirile pentru una dintre cele mai așteptate perioade din an. Și nu doar când vine vorba despre alegerea cadourilor pentru cei dragi, ci și a preparatelor pe care doresc să le pună pe masă, de Sărbători. Pentru toate acestea se duc la cumpărături.

Cu exact o săptămână înainte de Crăciun și estimând că în perioada de dinaintea acestei mari sărbători oamenii se vor îndrepta cu precădere către magazine, pentru a face diverse cumpărături, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România solicită Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Direcției de Sănătate Publică prelungirea – cu o oră- a programului magazinelor, în anumite perioade. Adică de la ora 21, când se închid, la momentul de față, la ora 22.

În acest sens, George Bădescu, directorul executiv al AMRCR, i-a trimis o adresă secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, din care opinia publică află că Asociația Marilor Rețele Comerciale din România solicită ca în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, programul magazinelor să fie prelungit de la ora 21.00 până la ora 22.00.

Motivele pentru care se face acest apel

”Solicitarea AMRCR are în vedere atât măsurile suplimentare de prevenție luate la nivelul magazinelor, precum și situația epidemiologică la nivel național și scăderea numărului de cazuri.

Prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare măsurile de siguranță sanitară în cadrul restricțiilor deja stabilite prin cadrul legal stabilite de Hotărârea de Guvern, pentru circulația persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00.

Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă.

Menționăm că AMRCR estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou”, se menționează în respectiva solicitare.