AcasăSOCIALReprezentanții HORA, observații în privința certificatului verde COVID. Documentul aduce numai probleme...

Reprezentanții HORA, observații în privința certificatului verde COVID. Documentul aduce numai probleme operatorilor de restaurante

certificat verdeReprezentanții HORA, observații în privința certificatului verde COVID. Documentul aduce numai probleme operatorilor de restaurante

Ion Biriş, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a avertizat asupra problemelor în folosirea certificatului verde COVID.

Acesta a susținut că operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi, deci nu pot verifica dacă certificatele verzi chiar le aparțin acestora. Prin urmare, un operator de restaurant se poate afla în situaţia de a permite accesul a 20 de persoane care, în realitate, folosesc acelaşi certificat.

„Statul ar face foarte bine să-şi facă un pic de ordine. Noi nu avem cum să verificăm certificatul verde, pe lângă faptul că nu avem oamenii disponibili, nu avem competenţele necesare. Ce pot eu să fac? Nu mai punem la socoteală că acel certificat verde poate fi arătat de oricine. Practic, dacă mie îmi intră 20 de clienţi la mine pe terasă cu acelaşi telefon cu acelaşi certificat verde, eu nu am ce să fac, îi las, pentru că nu am dreptul să-i legitimez. Deci este foarte ambiguă toată această chestie”, a declarat Ion Biriş în timpul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii..

Acesta a deplâns faptul că autorităţile iau foarte multe măsuri pompieristice: „Noi nu ne vom erija în gardieni, până la urmă meseria noastră este să le dăm să mănânce unor oameni. Din păcate pe acest subiect se iau foarte multe măsuri pompieristic, de dragul de a se lua şi de a arăta că ei fac ceva, dar care după aceea nouă, celor care trebuie să le transpunem în practică, ne fac viaţa un calvar. De ce 50% la interior, dacă tot intri cu certificatul verde? De ce nu 70%? De ce nu 83%? Sunt măsuri luate total arbitrar şi fără nicio logică”.

Reprezentanții HORA, reproșuri pentru autorități

Acesta a mai spus că astfel de măsuri ar trebui adoptate prin lege în Parlament, nu prin Hotărâre de Guvern. Biriș a mai reproșat faptul că multe dintre angajamentele politicienilor de a ajuta sectorul HoReCa au rămas la stadiul de promisiuni la televizor: „O mare parte din măsurile pe care le-a luat statul le-a făcut pe banii noştri, cu o grămadă de promisiuni de compensare care nu s-au întâmplat niciodată, deci marea majoritate a măsurilor e compensare. Acestea au tot fost trâmbiţate, au rămas strict la televizor şi nu în viaţa reală”.

La rândul său, Dragoș Petrescu, membru în Consiliul director HORA, a declarat că i se pare aberant să fie testați COVID copiii de la vârsta de 6 ani. Practica europeană, a punctat acesta, este să fie testați COVID cei care au minim 12 ani. El a mai precizat că i se pare exagerat și ca restaurantele să funcționeze la interior la o capacitate de 50%, în localitățile cu incidența COVID de peste 3 la mie, în condițiile în care vine iarna și, oricum, clienții vor prezenta certificatul verde.

author avatar
Andreea Vlad
243 afisari

4 COMENTARII

  1. Pentru horecari: băiiii, milogilor, pe voi ar trebui să vă supere discriminarea propriu-zisă, redușilor. De ce să fac eu „scamatorii” ca să merg la un restaurant SĂ DAU BANI!? DE CE???
    Deci ei mă vor condiționa ca să le dau bani????? Trebuie să îndeplinesc anumite condiții ca să le dau bani? Noaptea minții!
    În loc să-i supere faptul că din una sută de clienți peste două treimi primesc interzis să le fie clienți, pe ei îi supără niște chichițe. IDIOȚI ȘI BASTA!

  2. Vă doresc din toată inima mea cea bună să dați faliment, cât mai mulți, de preferință toți. Asta-i problema voastră, retardaților? Că n-aveți cum să mă legitimați? Ha-ha!! Doamne, cum te poți lăsa pe lume asemenea tâmpiți, cum?

  3. Nici drakul nu o sa mai vina in restaurantele vostre de nazisti, unde te simti ca intr-un camp de concentratie nazista, numai masochistii o sa mai vina pe la voi, adica aia cu probleme mari cu capul, si eventual niste cobai vaxinati in cap care sa isi fca niste slefie-uri ca la Birkenau !! 🙂 Faliment placut, bai usereilor, sa vedem cum va mai bateti cu caramida in piept pe net, ca voi aveti nu stiu ce afaceri !! De acum o sa vati o mare pwula, asa ca aia e, o sa invatati si voi foamea, baieti, ca nici bietii aia aristocrati negrii din Afrika nu sunt toti de os regesc !! Ha ha ha 🙂 Matule, mai scoate si armata in strada, bai potlogarule, ca sa inceapa mai repede odata distractia generala de toamna – iarna, unii nu prea mai rezista mult, ei chiar vreau sa aiba parte de ceva actiune, ceva de genul cuma fost in decembrie `89 !! 🙂 Vine rhataul peste voi, bai koruptilor horecari, acum e o lume de care pe care, si e chiar pe bune, bai tampitilor oligofreni, ica o data, faliment placut, si apoi sapunul si streangul la voi !! Ha ha ha 🙂 Matule, zi-le sa manince cake, daca nu au paine 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger