AcasăSOCIALRepartitoarele de căldură devin obligatorii. Parlamentul a decis! Data limită până la...

Repartitoarele de căldură devin obligatorii. Parlamentul a decis! Data limită până la care trebuie montate pe calorifere

repartitoareRomânii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. Amenzi uriașe pentru cei care n-o fac

Repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii, aşa că toţi cei care sunt racordaţi la reţelele de termoficare vor trebui să le monteze până la data de 31 decembrie 2022.

Este decizia luată marți în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional. Proiectul a întrunit 264 de voturi pentru, 25 de voturi contra și 4 abțineri. Legea merge spre promulgare la șeful statului.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea adoptată de Parlament.

Cât costă montarea contoarelor sau repartitoarelor

Obligaţia de a monta contoare sau repartitoare se aplică doar apartamentelor racordate la reţeaua de termificare, nu şi celor care au ales deja centralele termice pe gaz.

Pentru a monta un repartitor vom plăti între 70 și 100 de lei. În funcție de numărul de camere, avem nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer.

author avatar
Andreea Vlad