AcasăSOCIALReguli stricte în biserici: Cum se vor desfășura slujbele religioase

Reguli stricte în biserici: Cum se vor desfășura slujbele religioase

biserica

Un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne stabilește un set de reguli pentru desfășurarea activității cultelor religioase.

Potrivit ordinului publicat luni seara în Monitorul Oficial, slujbele religioase în incinta bisericilor se vor organiza cu un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată о suprafață de minimum doi metri pătrați pentru fiecare om și о distanță fizică de un metru pentru slujitorii bisericii. Dacă condițiile meteo vor permite, liturghiile religioase ar urma să se organizeze în aer liber cu menținerea distanței fizice de doi metri între persoane.

Pelerinaje cu distanță între credincioși

În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata aflării în interiorul lăcaşului de cult. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Lăcașele trebuie să fie dotate, la intrare, cu soluţie dezinfectantă pe bază de alcool, iar fiecare persoană este obligată să îşi dezinfecteze mâinile.

Fără certificat verde în biserici

De reținut este faptul că bisericile sunt printre foarte puținele locuri unde cetățenii au acces fără nicio îngrădire, în perioada următoarelor 30 de zile, indiferent dacă au sau nu certificat verde. Guvernul a aprobat restricțiile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, ca măsuri de reducere a răspândirii Covid-19.

În ceea ce privește lăcașele de cult, nu au fost impuse niciun una dintre restricții. Cu toate acestea, credincioșii trebuie să aibă o distanță de minim doi metri între ei și să poarte mască.

author avatar
Andreea Vlad
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger