AcasăSOCIALREFORMA administrativă, tot mai aproape de realizare! Românii îşi doresc asta. Cum...

REFORMA administrativă, tot mai aproape de realizare! Românii îşi doresc asta. Cum ar urma să arate ţara

eleviDe ce bursele elevilor ajung cu întârziere în luna octombrie. Decizia luată de Ministerul Educației

Sondajul Inscop introduce în premieră și tema reformei administrativ-teritoriale, o temă abandonată însă de coaliția de guvernare. Astfel, 60,7% dintre români cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăți calitatea serviciilor publice din România, în timp ce 31,9% sunt de părerea contrarie, iar 7,4% nu știu sau nu pot aprecia.

Altfel, 69,8% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 24,3% sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție bună.

Mai multe judeţe, reunite într-un singur teritoriu

În condiţiile în care reforma administrativ-teritorială ar putea cuprinde posibilitatea unificării/comasării unor localităţi, 60,8% dintre respondenţi consideră că reforma administrativ teritorială ar putea îmbunătăţi calitatea serviciilor publice din România, 35,3% sunt de părerea contrarie, iar 3,9% nu ştiu sau nu pot aprecia.

59,9% dintre respondenţi declară că ar avea o părere bună despre posibilitatea înfiinţării unor regiuni care să reunească mai multe judeţe, 34,4% că ar avea o părere proastă, iar 5,8% nu ştiu sau nu răspund.

author avatar
Andrei Ștefan
760 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta înseamnă că pt orice hârtie nu vei mai merge la reședința de județ cu care te-ai învățat ci la reședința de regiune care poate fi cam departe și Dumnezeu știe în cât timp vor prelua chestiile birocratice de la județe și să le facă accesibile. Ăsta e doar un exemplu. În rest aveam de toate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger