AcasăSOCIALRedeschidere școli. Ministrul Educației, anunț important: ”Nu se vor pune absențe în...

Redeschidere școli. Ministrul Educației, anunț important: ”Nu se vor pune absențe în aceste situații” – VIDEO

Redeschidere școli. Ministrul Educației, anunț important pentru părinți: ”Nu se vor pune absențe în aceste situații” - VIDEO

Cu doar câteva zile înainte de redeschiderea școlilor, Ministrul Educației a ieșit în fața presei, alături de colegul său din Guvern, Vlad Voiculescu, pentru a anunța măsuri ce țin de reluarea cursurilor.

”Pentru toți acei copii care prezintă simptome specifice într-o cât de mică măsură se recomandă a nu fi trimiși în colectivitate, se recomandă a nu fi trimiși la școală. Nu se vor pune absențe în aceste situații. Trebuie un simplu anunț făcut cadrului didactic – diriginte, profesor”, a anunțat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a pus accent pe nevoia de a fi respectate regulile. ”Distanțarea fizică, extrem de importantă”, a subliniat Cîmpeanu.

”Niciun fel de rabat de la portul măștii. Aerisirea (…) la intervale regulate este, de asemenea, un lucru esențial”, a mai precizat ministrul Educației.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu a anunțat că s-a cerut autorităților locale care împart cu unitățile de învățământ responsabilitățile pe această temă ”să se asigure la respectarea strictă a condițiilor de transport școlar”. Și a subliniat că se vor face controale cu privire la respectarea regulilor pe timpul transportului școlar.

Pe site-ul Ministerului Educației s-a publicat un document privind rata de incidență pe localități (actualizată 5 februarie), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției. Iată-l:

rate de incidenta 5.02.2021

author avatar
Cristina Stefan