AcasăSOCIALRecensământ 2022. De la 1 februarie începe Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din...

Recensământ 2022. De la 1 februarie începe Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România – CALENDAR

recensamantRecensământ, primele date oficiale! Câți români mai sunt în țară

Prima etapă a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor începe la 1 februarie 2022 cu preluarea datelor din surse administrative, iar din 16 mai 2022, recenzorii ies pe teren cu chestionare pe tablete.

Principala noutate a recensământului actual este aceea că se va desfăşura exclusiv online.

„Este primul recensământ din istoria recensămintelor din România în care nu se va folosi hârtia în nicio etapă. El este conceput cu trei etape de desfăşurare, trebuie să le spunem pe toate ca să se înţeleagă mai bine felul în care se va desfăşura”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

Recensământul populaţiei României a fost iniţial programat pentru 2021, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Care este calendarul recensământului

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Recensământul de probă se desfășoară în intervalul 1 februarie – 9 martie, constând în preluarea de date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021, conform Hotărârii nr. 1 din 4 noiembrie 2020 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021.

În intervalul 10-16 martie 2021 a avut loc procedura de autorecenzare a Recensământului de probă, prin metoda CAWI (on-line). Perioada 17-21 martie 2021 a fost marcată de identificarea adreselor nerecenzate sau recenzate parţial şi întocmirea de liste cu adrese pentru fiecare recenzor. Între 22-31 martie 2021 s-au colectat date de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, prin metoda CAPI, cu ajutorul tabletelor.

Autorecenzarea prin metoda CAWI (on-line) este a doua etapă, care loc în intervalul 14 martie – 15 mai 2022. Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor, pentru acele persoane/clădiri/locuinţe, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line, se va desfăşura în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, în cea de-a treia etapă.

author avatar
Andreea Vlad
1.931 afisari

7 COMENTARII

  1. Zvonerii sustin ca putem primi 3000 lei amenda daca nu raspundem la intrebarile indiscrete. Se face baza de date si vom prii un cod QR . Gheorghe, vasile, ion va fi identificat cu acel cod.

  2. Recesamintul trebuie facut si scris pe hartie clasic! Pe tablete poate fi hakuit sau sters,manevrat etc. Nu fiti prosti dragi recenzori, nu toata lumea,poporul sint useristi cu digitalizarea-n g@oaza! Scripta manent ! Adica ce e scris ramane,arhivele statului roman trebuie sa fie si pe hartie!Lungirea recenziei e dezastruoasa, nu incepi in feb.si in luna mai nici nu si terminat! Boala lunga moarte sigura! PROSTIA CONDUCE ROMANIA!

  3. Pisa-ma-s pe tine ,jurnalizda pulii.Ti-e frica sa nu se trezeasca lumea ,imputit-o?Huoooooo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger