AcasăSOCIALRecalcularea pensiilor în 2024. Când sosesc deciziile şi care e procedura prin...

Recalcularea pensiilor în 2024. Când sosesc deciziile şi care e procedura prin cresc veniturile

pensie

Ministrul a vorbit din nou despre recalcularea pensiilor, susținând că din luna septembrie 2024 pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor.

Românii ar urma să primească deciziile „undeva în luna mai”, potrivit Simonei Bucura-Oprescu.

Promisiune: pensionarii nu vor fi puşi pe drumuri

Ministrul PSD a explicat că fiecare pensie va fi recalculată, iar românii nu vor fi puşi pe drumuri.

„Noua lege a pensiilor vine cu un mecanism care spune clar când şi cu cât cresc pensiile românilor.

Acum, deja fiecare român şi-a primit pensia majorată în ianuarie, fiindcă pensiile se plătesc prin convenţiile cu Poşta Română până pe data de 16 a fiecărei luni, în cazul celor care merg prin factorul poştal, respectiv pe 12 a fiecărei luni în cazul celor primite pe card.

Prin urmare, românii au văzut foarte clar pe taloanele de pensii şi la pensiile primite care a fost creşterea”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Procedura de recalculare a pensiilor

Simona Bucura-Oprescu a precizat care este procedura de recalculare a pensiilor pentru români.

„Este foarte important să se ştie că, pe lângă bani în plus pe care îi vor primi românii datorită modificărilor legii care vor lua în calcul venitul brut, adică inclusiv acordul global, sporurile nepermanente, al 13-lea salariu, toate veniturile pentru care s-a reţinut şi virat CAS, pe lângă acestea vom avea şi acele puncte de stabilitate care încurajează şi respectă munca pentru că, pentru fiecare an lucrat în plus faţă de un stagiu de 25 de ani, românii vor primi puncte suplimentare.

Datorită faptului că se vor lua în calcul şi veniturile nepermanente, dar pentru care s-au plătit contribuţii de asigurări sociale, şi datorită faptului că se vor acorda aceste puncte de stabilitate, pensiile românilor vor avea un cuantum mai mare”, a mai explicat ministrul Muncii pentru Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan
642 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger